Sociální sítě
Nahoru

Jak zůstat fit i na homeoffice

Práce z domova se stala během posledních dvou let poměrně běžnou záležitostí. Mnoho lidí však neví, jak se během homeoffice stravovat a udržet v kondici. Právě proto vám nabídneme některé tipy, díky kterým zůstanete fit, i když máte celodenní možnost návštěvy vaší lednice nebo spíže.

Nejprve bychom si měli uvědomit dva zásadní rozdíly. Pokud jsme v zaměstnání, nemůžeme sníst na co máme chuť. Držíme se určitého pracovního řádu, který nás drží na „uzdě“. Když jsme však doma, máme neomezený přístup ke všemu jídlu, které nám naše domácnost poskytuje. Pokud se již teď zamyslíme nad tímto kontrastem, musí nám být zřejmě, kde problém vzniká.

Proto naše rada číslo jedna zní: Mějte jasný plán, co za den sníte!

Na magazínu Kulturistika.com můžeme nalézt velice pěknou strukturovanou sérii článku, která se zaobírá tématem „Jak sestavit jídelníček a nastavit kalorický příjem„, díky čemuž se můžeme naučit sami si sestavit vlastí jídelníček, který nás udrží v kondici. Zároveň budeme mít nádherný přehled o celodenním příjmu makronutrientů. Velice vhodným pomocníkem při práci z domova je například proteinový doplněk stravy, díky kterému během pár minut doplníte potřebné množství bílkovin.

Je nám jasné, že mnozí z vás nemají chuť ani čas tvořit si vlastní stravovací plán a proto je naší radou číslo dva: Nechte se vést někým zkušeným

Skvělým odborníkem na sestavování stravovacích plánu je Robert Humpál z projektu Supertrener.cz, kterému prošli pod rukama tisíce spokojených klientů. Díky individuálním plánům vám Robert vytvoří jídelníček přesně na míru a vy tak nemusíte tápat nad tím, jak si jídelníček poskládat. Pouze dodržujete jasně daný plán. Ačkoliv se to zdá jako banalita, nenechte se zmást. Práce z domova je sice nádherná, ale i ta má svá úskalí, kterým jde však předcházet.

Naše další rada bude směřovat k bodu, bez kterého se jen tak v kondici neudržíte: Pokud můžete, hýbejte se!

Ne každý má během práce z domova možnost cvičit, ale přesto se najdou tací, kterým cvičení na homeoffice nedělá problém a nijak to jejich práci nebrání. Cvičení doma je úplně jednoduché a zvládne ho každý. Pokud nevíte, jak si trénink na doma sestavit, můžete se například nechat inspirovat tréninkem na doma pro ženy a nebo pro muže od Dominika Kodrase, který je současným kondičním trenérem české hokejové reprezentace.

Doufáme, že jsme vám tímto kratičkým článkem alespoň trochu pomohli s tím, jak se během práce z domova udržet v kondici a zůstat fit!

Více z rubriky Fit

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.