Sociální sítě
Nahoru

Štýrský Thermen- & Vulkanland: Region plný síly a tradice

V největší souvislé turistické oblasti Rakouska, štýrském Thermen- & Vulkanland, je kladen důraz na kvalitní regionální produkty a témata jako zdraví, pohyb, zábava a kulinářské zážitky.

Díky trase nazvané „Vulkanland Route 66“ se v krásné a nedotčené kopcovité krajině tohoto regionu otevřela nová turistická a kulinářská atrakce.

Šest termálních lázní

Ve štýrském Thermenland, jen 65 km jihovýchodně od Štýrského Hradce, vyvěrají ze země plnou silou prameny šesti termálních lázní – Bad Radkersburg, Bad Gleichenberg, Bad Loipersdorf, Bad Blumau, Bad Waltersdorf a Sebersdorf. Tyto prameny vyvěrají z hloubky až 3 000 metrů a mají teplotu do 110 °C. Měkká léčivá voda je zdrojem tepla a pohody, probouzí energii a radost ze života a přispívá ke kráse, zdraví a vnitřní rovnováze. Ať už rodina, pár nebo jednotlivec – v oblasti Thermen- & Vulkanland najdou všichni hosté ideální lázně k relaxaci, regeneraci nebo vodní zábavě.

V létě si však můžete užít nefalšovanou zábavu také při koupání v jezerech nebo venkovních bazénech, kterým je například největší venkovní bazén v Evropě, Fürstenfeld, s 23 000 m2 vodní plochy.

„Lázně klidu“ v Bad Gleichenbergu se od května otevřou ve zcela nové podobě. Hosté mohou očekávat ještě stylovější a harmoničtější oázu klidu, zkrátka ještě větší pohodlí ve všech ohledech – nechte se překvapit.

Na výlety za zážitky

Thermen- & Vulkanland je plný památek a výletních cílů, které stojí za návštěvu. Pokud chcete poznat historii od počátků až po současnost, vyrazte hledat stopy do Styrassic Parku v Bad Gleichenbergu. Na hradě Riegersburg, který se mohutně tyčí na sopečné skále, se můžete vrátit do doby rytířů. Můžete zde také pozorovat orly, supy a mnoho dalších dravých ptáků při jejich fascinujícím letu kolem hradu.

Takzvaná „Hradní cesta“ spojuje hrady a zámky, které jsou živými svědky důležitých historických epoch. Mezi jejich zdmi objevíte na jednom místě zahrady i zábavu, kulinářské speciality a sklepy, pohyb a pohodlí, hospodářství a řemesla, a tím se zachovávají tradice a přenášejí do moderní doby.

Novinka: Vulkanland Route 66

S Vulkanland Route 66 vznikla nová cesta životní radosti, která nenadchne nekonečnými pláněmi napříč USA jako její slavná jmenovkyně, ale neuvěřitelnou hustotou krajinných, kulinářských a řemeslných zajímavostí.

Vysoká hustota manufaktur plných zážitků, autentické rodinné podniky a jasně zřetelný původ z pole až na talíř jsou ideálními předpoklady k tomu, aby se stala jednou z nejvyhledávanějších kulinářských destinací v Evropě. 33 zážitkových manufaktur již nyní činí Route 66 turistickou atrakcí evropského rozměru. Podniky musí splňovat tři hlavní sliby, aby hostům zaručily jedinečnou nabídku, kterou nelze zaměnit: Záruka skvělého požitku, zážitku a regionální garance, která všechny výrobky nezaměnitelně spojuje s tímto štýrským regionem.

Cyklistika a pěší turistika

Na 6 000 kilometrech cyklistických stezek uprostřed krásné kopcovité krajiny štýrského Thermen- & Vulkanland zažijí cyklisté výjimečné chvíle. 14 tematických cyklostezek vybízí k zastavení po každých pár kilometrech, protože množství vinných hospůdek, vináren a gurmánských lokálů nebo skláren láká k tomu, abyste na chvíli „vypli“ a zastavili se po cestě na jídlo.

Pěší turisté se mohou vydat na jednu z mnoha tematických turistických stezek. Unikátním zážitkem je třeba procházka vinicemi. Po cestě jsou vždy připraveny útulné zastávky. Obzvlášť v prostředí vinic chutná tzv. „Bretteljause“, čili obložené prkénko plné delikates, se sklenkou vína obzvlášť dobře. Mezi Bad Waltersdorfem a Bad Radkersburgem mohou aktivní návštěvníci vyrazit na některé ze čtyř golfových hřišť, výlety na kánoích, lety balonem, seskoky padákem, čekají na Vás také dvě lezecká centra nebo dokonce i střelba z foukačky.

Rakouské lahůdkářství

Kulinářská nabídka je ve štýrské termální a vulkanické oblasti zkrátka jedinečná, ne nadarmo se tomuto regionu také říká největší „rakouské lahůdkářství“. Sklářské manufaktury zvou, abyste se lépe seznámili s vynikajícími výrobky a dozvěděli se více o jejich vzniku a historii.

Ve Světě zážitků Zotter hosté poznávají cestu čokolády od kakaových bobů až po hotové čokoládové umělecké dílo. V manufaktuře na výrobu šunky Vulcano nebo v manufaktuře na výrobu ušlechtilé pálenky a jemného octa Gölles je kromě ochutnávky výrobků samozřejmě možné nahlédnout do tajů přípravy.

Vzrušující a chutné zážitky jsou zaručeny! Obzvlášť v případě, že při návštěvě jedné z lisoven oleje ochutnáte „zelené zlato Štýrska“, tedy slavný štýrský dýňový olej.

V regionu se můžete stravovat mnoha různými způsoby. Najdete zde původní „bušenšenky“, příjemné hostince, vynikající gurmánské restaurace a autentické prodejce, kteří nabízejí med, marmelády, ocet, dýňový olej, víno, šťávy a mnoho dalších produktů, které můžete ochutnat a odvézt si domů. Důraz je vždy kladen na regionální původ. Tam, kde vyroste, se také zpracovává a nabízí hostům k požitku.

Více z rubriky Travel

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.