Sociální sítě
Nahoru

Alpina nepřestává překvapovat přístupem k ekologii

Stejně jako Breitling, Oris nebo třeba Carl F. Bucherer, tak i Alpina se vydala cestou udržitelnosti.

Za poslední dva roky se jí podařilo velmi dobře etablovat nejenom svá pouzdra vyráběná s holandskou značkou Gyre z recyklovaných rybářských sítí, ale i řemínky z materiálu rPET, tedy znovu využitých PET lahví posbíraných z pláží a hladiny Severního moře. Nejnovější přírůstek, hodinky Seastrong Diver 300 Automatic Calanda, posouvají vize udržitelnosti ještě dál.

Pro velký zájem o ocelové časomíry se rozhodla ženevská značka sáhnout po dalším recyklovatelném materiálu, kterým je tedy tentokrát právě ocel.

Aby však mělo její pojetí udržitelnosti i ten správný historický přesah, podařilo se jí sehnat ocel z rozebrané lodi Calanda. Ta byla vlastně vůbec první nákladní lodí, kterou kdy Švýcarsko registrovalo do plavebního rejstříku – a to v roce 1941.

Nové potápěčské hodinky Alpina, které s cenovkou pod 50 000 Kč nabídne například pražský ateliér ChronoShop, budou dodávány i v ekologicky šetrném balení a definují tak budoucnost „tool watch“ hodinek.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.