Sociální sítě
Nahoru

Louis Vuitton ve spolupráci s Marcem Newsonem rozšiřuje kolekci zavazadel Rolling Luggage

Historie značky Louis Vuitton je neoddělitelně spjata s inovacemi ve světě cestování. Nyní módní dům rozšiřuje sérii zavazadel Rolling Luggage o kufr Pégase v novém designu od Marca Newsona. Newson je jeden z nejvlivnějších průmyslových designérů své generace a od roku 2016 spolupracoval se značkou Louis Vuitton na dvou produktech: modelu Horizon a Horizon Soft duffle. Každá nová série kolekce Rolling Luggage je spojením ikonického stylu značky Louis Vuitton a skvělých funkčních vlastností.

Od samého počátku spolupráce se značkou Louis Vuitton Marc Newson předvádí působivou kombinaci jedinečného savoir-faire a jasné i pokrokové vize. „Klíčové u všech tří kolekcí zavazadel bylo zasadit je do konzistentního konceptu, který promlouvá jazykem plným inovací,“ komentuje designér.

Již modely Horizon a Horizon Soft duffle předvedly převratný design v rámci své kategorie. Vnější povrch tvoří snadno rozpoznatelné, ikonické plátno Monogram či Damier.

Obě zavazadla jsou opatřena vnější konstrukcí s kolečky a mají výjimečně rovný interiér pro snadné balení. U kufru Pégase Newson znovu předvádí své expertní znalosti materiálů a technologií.

Pro minimalizaci konstrukce pracuje se slitinami hliníku, používanými v kosmonautice. Díky využití tohoto materiálu dochází k redukci vnitřní konstrukce a tím k optimalizaci vnitřního prostoru. Nejnovější systém kufrů je opatřený ergonomickým svrchním madlem, které vyniká odolností a umožňuje velmi snadné ovládání zavazadla.

Toto byl jeden z prvotních úkolů, který jsem při designu zavazadla řešil,“ vysvětluje Newson. „Dalo by se říci, že jsem k produktu přistupoval směrem zevnitř ven“. V duchu s tradicemi módního domu nová linie nezapomíná ani na systém cestovních organizérů, které umožňují modulární přístup k umění cestování napříč celou kolekcí zavazadel.

U nové verze kufru Pégase Newson velmi precizně a technicky přistupuje k tradici výroby zavazadel značky Louis Vuitton. Zaoblené tělo je tvořeno hlavním oddílem a prostornou přední kapsou. Obě části jsou ohraničeny kovovými zipy. Přední kapsa je nyní větší, pohodlně se tak do ní vejde počítač či tablet.

Díky tomuto praktickému a esteticky zajímavému detailu je zavazadlo skvělým doplňkem pro pracovní i osobní cesty. Pro pohodlné přenášení je kufr opatřen dvěma madly, bočním a svrchním. Díky dvěma kolečkům dochází k optimalizaci vnitřního prostoru. Pro maximální bezpečnost je kufr opatřen integrovaným kombinačním zámkem a odnímatelným visacím zámkem, oba mají homologaci TSA. Model Pégase se skládá z 89 různých součástí, jejich kompletace vyžaduje plných 28 úkonů. Každá ze součástek je navržena tak, aby mohla být jednoduše opravena či nahrazena.

Pégase zůstává věrný designovým kódům módního domu Louis Vuitton. Vybrat si můžete verzi z v nadčasovém Monogramu, Monogramu Eclipse, Damier Graphite a z kůže Taiga. Jádro kufru je lehké a extrémně odolné zároveň. Milovníci cestování dozajisté ocení, že Marc Newson věnoval stejnou pozornost interiéru i exteriéru zavazadla.

Cestování se znovu stává zásadní a zábavnou součástí našich životů. Kolekce Louis Vuitton Rolling Luggage se stane elegantním průvodcem na cesty – přináší výrazný design a styl, který přetrvává.

Více z rubriky Módní doplňky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.