Sociální sítě
Nahoru

Michelinská star Francesco Marchese v restauraci ZEM

Na konci června uvítá nová pražská restaurace ZEM, která se nachází na Senovážném náměstí v objektu hotelu Andaz Prague, michelinskou ikonu. Francesco Marchese, šéfkuchař italské restaurace FRE s jednou michelinskou hvězdou, si pro hosty připravil speciální 5chodové menu. Vychází z kulinářské tradice oblasti Piemontu a nabízí lokální pokrmy v moderním a neopakovatelném pojetí. Nenechte si ujít jedinečný gastronomický zážitek v originálním prostředí.

Francesco Marchese pochází z italského regionu Veneto. Svou profesní kariéru zahájil v rodné Itálii, brzy se však vydal získávat cenné zkušenosti do Mekky gastronomie – Francie. Zásadně ho ovlivnilo především působení v restauraci „La Maison des Bois“, kde se nejen technicky zdokonalil, ale osvojil si rovněž specifický klientský přístup. Ten chápe návštěvu restaurace jako unikátní zážitek pro všechny smysly.

Další velkou výzvou a cennou zkušeností bylo profesní angažmá v restauraci „Le Pavillon Ledoyen“ se třemi michelinskými hvězdami. Zde se detailně seznámil s prací a moderním a elegantním stylem proslulého francouzského šéfkuchaře Yanicka Alléna. Po dvou letech se vrátil zpět Itálie, kde působí v Réva Resortu, v restauraci FRE. Jedná se o první italský podnik skupiny Alleno group a od roku 2020 má jednu michelinskou hvězdu.

V červnu předvede Francesco Marchese svůj unikátní koncept v nové pražské restauraci ZEM. Hosté se mohou těšit na pětichodové menu, které sofistikovaně spojuje tradici s moderním přístupem. Důraz je kladen na tu nejvyšší kvalitu všech ingrediencí a unikátní zdůraznění jejich primárních chutí. Těšit se můžete na nezapomenutelný zážitek, který podtrhne párování s víny z rezortu Réva.

Speciální michelinské menu bude k dispozici v termínu od 27. do 30. června, a to výlučně ve formě večeře, v době od 17:30 do 22:30. Cena 5chodového menu je 2 500 Kč, cena za menu včetně snoubení s vínem je 5 200 Kč.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.