Sociální sítě
Nahoru

Návrat legendy jménem King Seiko

King Seiko, slavný projekt japonské hodinářské značky Seiko, je zpět. Nová kolekce čerpá po designové stránce z modelu King Seiko KSK z roku 1965. To je také důvod, proč vsází na 37mm pouzdro z nerezové oceli s ostře řezanými hranami, což v kombinaci s výrazně vyklenutým safírovým sklem dodává hodinkám onen pocit 60. let minulého století.

Na začátku 60. let minulého století ve značce Seiko panovala sesterská rivalita mezi studiem Suwa Seikosha, které mělo na svědomí dnes známější Grand Seiko a Daini Seikosha, kde se vyráběly hodinky King Seiko. Nicméně oba rivalové měli stejný cíl a tím bylo vyrábět vysoce kvalitní mechanické hodinky s precizním zpracováním a krásným designem, který se řídil přesně danými pravidly. Ty v roce 1962 ve svém pojednání “Grammar of Design” specifikoval historicky první profesionální designér, kterého značka Seiko zaměstnala, Taro Tanaka. Tato pravidla byla částečně inspirována broušením diamantů,“ vysvětluje Jan Štefl z hodinářství Koscom na Chronoblogu.

Celkem bude model dostupný v pěti barevných provedeních číselníku – stříbrný s efektem slunečního brusu, stříbrný s vertikálním brusem, černý, hnědý a temně červený. Kromě jemného brusu jsou číselníky zdobeny dvanácti aplikovanými indexy, ze kterých vyniká ten na pozici 12. hodiny.

Jeho horní strana je totiž dekorována pyramidkami. Uvnitř hodinek tiká manufakturní 3 Hz automatický strojek 6R31 se 70 hodinovou rezervou nátahu. Zadní víko je zdobeno reliéfním logem King Seiko. Přes svůj retro a spíše elegantní design hodinky překvapí příjemnou 100 m vodotěsností.

K zakoupení jsou exkluzivně v pražském hodinářství Koscom.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.