Sociální sítě
Nahoru

Pavlova z Lagarta

Anna Pavlova byla baletkou, která vzbuzovala zájem, kamkoliv přišla. Nechodila, jen se nesla jako pírko, které se vznáší vzduchem elegantně a jemně. Každý byl jejím projevem a krásou unesen. Její nadýchaná baletní sukně se stala legendou. Šéfkuchař hotelu Wellington na Novém Zélandu, kde Anna bydlela, na její počet vymyslel dezert Pavlova. Nadýchaná sukně a jemnost Anny se mu stala inspirací. Našlehaný dezert se stal hitem a je milován dodnes po celém světě.

Severočeská gastronomická síť Lagarto představuje novinku. Pavlova z Lagarta. Ve vlastní cukrářské výrobně Lagarto Factory, kde vládne cukrářská královna Dominika Tesařová, vzniklo nevídané podání této legendy. „Tentokrát jsem s celým týmem a naší kreativní duší Janem Hawelkou udělali velký počin. Vytvořit z klasiky novou podobu je vždy velká výzva. Povedlo se a s radostí představujeme Pavlovu z Lagarta,“ dodává s úsměvem šéfcukrářka Dominika Tesařová.

Severočeská Pavlova je z ganache z bílé čokolády, kterou zdobí jahody a práskací maliny, lze ochutnat ve všech kavárnách a bistru sítě Lagarto. Tedy Most, Chomutov a Teplice. Cena tohoto prémiového dezertu činí 148 Kč.

Více z rubriky Gastro

  • Fantastické mušle

    Mušle svatého Jakuba jsou skvostným mořským plodem. Jejich chuť je báječná a nabízí tvůrčí prostor při jejich přípravě. Tohoto úkolu se...

    Marek Zelený9.8.2022
  • Tapas na grilu?

    The Bistro v pražské Londýnské ulici je jedním z nejvíce kosmopolitních míst v celé České republice. Nikdo nebyl tady doma víc...

    Marek Zelený8.8.2022
  • Ledové drinky pro horké dny

    Léto je v plném proudu a francouzské pekařství PAUL pro své zákazníky připravilo skvělé ochlazení. Ledové kávy a lahodné limonády osvěží...

    Marek Zelený2.8.2022
  • Benjamin: fine dining ve Vršovicích slaví 4 roky

    Za projektem pojmenovaným podle prvorozeného syna stojí otec, vynikající kuchař, gastrovizionář, a majitel restaurace Café Buddha a restaurace PRU 58 v...

    Jan Pešek28.7.2022
  • Nejlepší čeká a moravská vína roku 2022 vyhlášena

    Odborná porota složená ze špičkových sommelierů, vinařů a enologů vyhlásila minulý týden v Praze výsledky vinařské soutěže Král vín v celkem...

    Marek Zelený28.7.2022
  • Dokonalé Pad Thai v Café Budha

    Nejznámější a nejslavnější thajské nudle, které lze ochutnat po celém světě, i když pokaždé chutnají trochu jinak. To je na nich...

    Marek Zelený27.7.2022
  • Giny Malfy vystihují pravou chuť Itálie

    Většina Italů si užívá výhled na moře s ginem a tonikem s přidáním plátku čerstvě utrženého citronu. Super-prémiové giny Malfy jsou...

    Marek Zelený27.7.2022
  • Francouzské léto v lahvi

    Tradiční postupy, prvotřídní kvalita jalovcových bobulí a co nejpřirozenější výrobní proces. V tom tkví kouzlo vůbec prvního francouzského ginu, který se...

    Marek Zelený26.7.2022
  • Osmdesátky v kurzu

    Podnik v centru Prahy Cafe 80’s je ikonickým místem, kde se schází milovníci 80. let. Kdo rád vzpomíná na plísňáče, žvýkačky...

    Jan Pešek26.7.2022
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.