Mušle svatého Jakuba jsou skvostným mořským plodem. Jejich chuť je báječná a nabízí tvůrčí prostor při jejich přípravě. Tohoto úkolu se zhostil talentovaný šéfkuchař Michael Simon, který již roky působí ve vyhlášené kubánské restauraci La Bodeguita del Medio v centru Prahy.
Novou specialitou jsou právě mušle svatého Jakuba. „Mušle udím na meruňkových pilinách, tím dostávají neuvěřitelně fantastickou chuť. Podávám je se salátkem z manga, papáji, koriandru a chilli. Vše doplňují mé signature krutony. Chutě jsou dokonale propojené, a přitom tak rozdílné,“ dodává s úsměvem šéfkuchař Michael Simon.
Mušle nejsou ve stálém menu, jelikož se zachovává nejvyšší možná čerstvost, jsou pouze v čase čerstvé zásilky od moře. Nezbývá jen zkusit štěstí. Dobrou zprávou je, že v případě absence mušlí, si každý z menu vybere jistě jiný báječný pokrm a má rázem důvod dorazit do La Bodeguita del Medio znovu.