Sociální sítě
Nahoru

Japonské vlny Seigaiha na hodinkách Perrelet

Kultovní řada Turbine společnosti Perrelet rozšiřuje svou nabídku a představuje novou limitovanou edici „Turbine Seigaiha“ ve velice omezeném počtu 20 kusů.

Turbína, součástka, jejíž patentovaná technologie byla předmětem mnohaletého výzkumu se rychle stala jedním z charakteristických znaků švýcarské manufaktury Perrelet.

Díky tomuto unikátnímu prvku je všestranná kolekce Turbine ideální pro ztvárnění stále měnících se témat. S novým modelem „Turbine Seigaiha” se neomezená kreativita týmu Perrelet, jehož hodinářské know-how sahá až do roku 1777, ponořuje do bohatého uměleckého dědictví Země vycházejícího slunce.

Při sebemenším pohybu zápěstí se turbína roztočí a vytváří atraktivní optický efekt v závislosti na dekoraci svého číselníku.

Vlna Seigaiha je prastarý japonský motiv, který se poprvé objevil v 6. století našeho letopočtu. V překladu znamená „modré moře a vlny“ a používal se k zanesení moří a oceánu do dobových map. Voda a vlny jsou nakresleny jako vrstvené soustředné kruhy vytvářející překrývající se oblouky. Tento vzor, který zároveň symbolizuje sílu a odolnost, klíčové prvky japonské kultury, inspiroval mnoho slavných francouzských módních domů, jako jsou Yves Saint Laurent nebo Chanel, a také se často používá k výzdobě interiérů nebo keramiky. Tak proč ne na hodinkách?

Motorem se stal automatický kalibr Perrelet P-331-MH. Díky certifikacím chronometrie Chronofiable a COSC nabízí kalibr vynikající výsledky v oblasti měření času.

Hodinky disponují kulatým sportovním 44mm pouzdrem, jež je zdobené výrazným svislým rýhováním a integrovanou korunku na třetí hodině. Pouzdro je vyrobeno z nerezové oceli s černou povrchovou úpravou PVD, která zvyšuje jeho odolnost vůči poškrábání.

Dvanáct černě eloxovaných hliníkových lopatek turbíny, které jsou jednoznačným symbolem identity značky, je vybaveno pěti wolframovými protizávažími umístěnými pod lopatkami. Ta umožňují turbíně se otáčet díky pohybu zápěstí. Tento dynamický mechanizmus odhaluje nápadnou krásu motivu Seigaiha vyobrazeného v červené a bílé barvě na číselníku.

Efekt, který vytvářejí rotující lopatky, vyžaduje dokonalé vyvážení a kalibraci součástek, aby fungovaly hladce, což je úkol, jež vykonávají vysoce kvalifikovaní hodináři manufaktury Perrelet.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.