Sociální sítě
Nahoru

Jak se dožít dlouhověkosti? Praktická kniha navnadí k dlouhodobým změnám

Dá se dožít 150 let v plném zdraví? Autoři 7 návyků dlouhověkosti se domnívají, že ano. Jak na to? Dýchání, spánek, voda, jídlo, pohyb. Pilíře, na kterých stojí dlouhodobé zdraví a vitalita.

V rámci projektu Vitalvibe Longevity vyšla nová kniha, která pomáhá vytvořit a udržet jednoduché, ale naprosto zásadní zdravé návyky. Zároveň otevírá cestu k fascinujícím poznatkům o dlouhověkosti. Za knihou 7 návyků dlouhověkosti stojí dvojice ostřílených autorů ve složení Matouš Vinš, který je dobře znám díky projektům jako Travel Bible nebo X-Challenge, a Zuzana Noah tvořící pod hlavičkou Love of Raw.

Věříme, že díky nejnovějším poznatkům v lidské biologii se můžeme dožít 150 let v plném zdraví,” říká spoluautor knihy Matouš Vinš. „Než každý začneme hledat a zkoušet různé cesty, jak ‚hacknout’ svoje tělo, je potřeba mít na čem stavět,” dodává.

Kniha se v první části nesnaží nabízet nic nového. Nečekejte žádné zázračné techniky ani pilulky nesmrtelnosti. Velmi srozumitelně ale vysvětluje, co pro své dlouhodobé zdraví můžete dělat i proč je to důležité, a rovnou nabízí konkrétní jednoduché návyky, u kterých můžete začít. Dostanete i užitečné tipy, jak s návyky pracovat – zbavovat se těch nezdravých a naopak efektivně upevňovat ty pro tělo prospěšné.

Křest knihy ve Vitalvibe

Pokud víte, že chcete pro své zdraví začít něco dělat, ale nedokážete se k žádným reálným změnám rozhoupat, bude pro vás kniha 7 návyků dlouhověkosti ideálním nástrojem. I pokud se ale svému zdraví věnujete už dlouho, oceníte připomenutí základních principů a silných „proč”. Jakmile máte základní návyky zvládnuté, nabízí kniha ve druhé části pokročilejší návyky a směřuje vás k dalšímu studiu.

Zuzana Noah

Autoři knihy stojí za projekty jako Vitalvibe a Love of Raw a dlouhodobě předávají své zkušenosti se zdravým životním stylem a inspirují ostatní k drobným a přitom zásadním změnám. „Vycházíme z vlastních zkušeností i výsledků vědeckých studií, všechny informace jsme se ale snažili podat jednoduše a jasně. Tak, aby jim porozuměl každý a mohl je rovnou využít,” píše o knize spoluautorka Zuzana Noah.

Kniha 7 návyků dlouhověkosti má 152 stran a je k dispozici jak v tištěné, tak elektronické verzi na eshopu Vitalvibe Longevity. Autoři navíc témata z knihy dál do hloubky rozvíjejí v Longevity magazínu a stejnojmenném podcastu.

Více z rubriky Zdraví a krása

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.