Sociální sítě
Nahoru

Opasky dodají šmrnc vašemu outfitu

Každý z nás má v šatníku alespoň jeden opasek – doplněk, který dokáže doladit k dokonalosti každý outfit. Otázkou je, zda ho ale umíte správně kombinovat a na maximum využít jeho potenciál? V dnešním článku vám prozradíme, jak si vybrat správný opasek, ke každému outfitu.

Jak zvolit správnou délku opasku?

Nosíte bokové kalhoty nebo spíše kalhoty do pasu? Změřte si obvod pasu nebo boků přesně tam, kde kalhoty nosíte. Naměřený údaj je velikost opasku a to odpovídá délce opasku od prostřední dírky ke konci spony. Pokud tedy například naměříte 90 cm, celková délka opasku je alespoň o 15 cm delší.

Slaďte opasek se zbytkem outfitu

To nejdůležitější máte za sebou. Když nyní víte, jaká je vaše správná velikost, můžete se vrhnout pro výběr konkrétního koženého opasku. V tento moment je nutné zvážit, pro jakou příležitost opasek potřebujete, každý dress code musí dodržovat určitá pravidla. Abychom pomohli co nejvíce lidem, budeme předpokládat, že hledáte univerzální pásek pro každodenní nošení.

Tipy při výběru opasku

Pro každodenní nošení je dobré zvolit univerzální barvu, kterou můžete kombinovat s různými styly a outfity. Mezi nejvhodnější a nejvíce variabilní barvy patří rozhodně černá a hnědá. Opasek by zároveň měl mít vždy stejnou barvu a ideálně i materiál jako vaše obuv a kabelka.

Co se týče členitosti pásku, ikonická hladká kůže se hodí ke všemu. Můžete ji zvolit jak k formálnímu outfitu, tak i ke sportovnějším modelům. Naopak členitější opasky jako jsou například proplétané nebo se vzorem je vhodné kombinovat s jednoduchými outfity a materiály.

Spona opasku by měla být v souladu s ostatními doplňky. Pokud zvolíte k outfitu zlaté šperky, spona by měla mít stejnou barvu. To platí i pro další různé cvočky nebo drobné kovové detaily například na vaší kabelce nebo obuvi. V tomto případě hraje roli každý detail.

Hrajte si. Opasky nutně nepatří jenom do džínů. Můžete s nimi dokonale zvýraznit vaši postavu v oversized šatech, vytvarovat neforemné sako nebo například oživit jednobarevný overal. Využijte jejich variability a nebojte se trochu zaexperimentovat.

Zvolte kvalitní materiál

Vybírejte kvalitu nad kvantitou. Toto rčení platí zejména u opasku dvojnásob. Jedná se o doplněk, který pravidelně utahujete, ohýbáte a měníte jeho tvar, proto materiál, ze kterého je vyroben odolává při každodenním nošení velkému tlaku a snadno se tak dokáže opotřebovat. Abyste se vyhnuli nepěkné oloupané kůži, vyberte si opasek ze skutečně kvalitního materiálu. Pravá kůže vám zajistí dlouhověkost a kvalitu. Kožené opasky jsou symbolem kvality a můžete se u nich spolehnout, že vám vydrží několik let.

Nyní už víte, po jakém opasku sáhnout, pokud budete dodržovat tato základní pravidla, sestavování outfitu pro vás už bude jednoduchým rituálem.

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.