Sociální sítě
Nahoru

Mühle Glashütte odhalilo facelift svých kultovních tool watch

Na sklonku září uspořádala rodinná manufaktura Mühle Glashütte na březích Baltského moře jedinečný launch nových hodinek S.A.R. Mission-Timer. Jak jejich název napovídá, navazují na dvacet let existující ikonu S.A.R. Rescue-Timer, nicméně přináší svěží facelifst nadčasového designu. Nejedná se však v žádném případě o nástupce linie, ale spíše o doprovodnou řadu, která má svým vzezřením přilákat novou klientelu.

Ačkoli přichází výrobce s novým designem, DNA původní edice je v architektuře hodinek patrné. Nové S.A.R. Mission-Timer, které byly představeny v severoněmeckém přístavu Laboe, vznikly opět tak, aby dokázaly plnit požadavky záchranářů pracujících pro německé jednotky DGzRS.

Dobrovolníci plavící se po Severním a Baltském moři vždy totiž oceňovali nejenom hladkou lunetu, jež je v tomto případě keramická, ale také zaoblené ergonomické pouzdro s korunkou v bočnici na pozici čtvrté hodiny.

Novinka vznikla z titanu a je tedy oproti svému předchůdci výrazně lehčí. Naopak pouzdro povyrostlo je celý milimetr, a to na stávajících 43 – vysloužilo si však klenuté nožky, a tak dobře sedí na zápěstí, které obepíná integrovaným kaučukovým náramkem. Ten je zakončen titanovou sponou s potápěčskou extenzí.

Po technické stránce došlo také ke změně. Uložený mechanický strojek Sellita SW400-1 s automatickým nátahem disponuje velkým datovým věncem, takže není potřeba do robustního dýnka integrovat lupu, jako u předchůdce.

S.A.R. Mission-Timer Titan, které za 72 500 Kč už nyní nabízí hodinářský ateliér Chronoshop, budou dostupné ve dvou různých provedení dýnka. Klasická edice disponuje mapou Německa a jeho obřeží, zatímco řada Unikat nabídne vždy v jediném kuse vyvedená dýnka s rytinou siluety jedné z lodí Záchranné flotily německé námořní služby, tedy Rettungs­flotte der Deutschen Gesellschaft zur Rettung Schiffbrüchiger – DGzRS. Ty ovšem vyjdou zhruba o 10 % dráž a je možné pořídit je pouze na e-shopu výrobce.

Fotografie poskytl Łukasz Doskocz z portálu CH24.PL.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.