Máte letos chuť na husu a chcete ji vyzkoušet i jinak než na tradiční český způsob? Pak můžete zavítat do La Bottega Oaks Deli Bistra v Nebřenicích u Prahy, kde šéfkuchař Jan Kliment připravil speciální menu v italském provedení. Tradiční pokrm v netradičním zpracování se podává celý tento týden až do neděle 13. listopadu.
Těšit se můžete na speciální menu „Husy a víno“, kde nebude nouze o delikatesy z husy. V nabídce najdete kaldoun s kroketou z husího masa a olejem z bílých lanýžů. Jako předkrm si Jan Kliment připravil pro své hosty husí prosciutto s espumou z celeru a škvarkovou topinkou nebo ravioli plněné konfitovaným masem, restovanými lískovými ořechy a pečené foie gras.
Milovníci pasty mohou vyzkoušet tagliatelle s trhaným masem, omáčkou z portského vína a parmazánovým crumble. Z hlavních chodů bude na výběr husí burger, chutney z červeného zelí, brusinková majonéza a hranolky či pomalu pečené husí stehno, bílé a červené zelí, bramborové lokše a špekový knedlík.
Z nabídky je možné využít také pečenou celou husu pro 4-6 osob. Ta bude připravována s kmínem a jablky, červené a bílé zelí, bramborové lokše, špekový knedlík, houskový blboun a husí výpek s jalovcem. Aby se dostalo na všechny, je nutná rezervace dva dny dopředu.
„Naše menu se tentokrát zaměřuje na husí speciality s nádechem italských chutí. Hosté budou moct zkusit například předkrm z husího prosciutta s espumou z celeru a škvarkovou topinkou. Dále pak budou moci vyzkoušet z hlavních chodů pečené husí stehno s bílým a červeným zelím k tomu bramborové lokše a špekové knedlíky a mnoho dalších pokrmů, který jsem se svým týmem připravil. Bude možné si také objednat celou husu pro skupinu. Hosté se mohou těšit také na speciální vinné párování,“ říká šéfkuchař Jan Kliment z La Bottega Oaks Deli Bistro.