Sociální sítě
Nahoru

Šperky Bulgari Tubogas se navrací

Klenotnický dům Bulgari je známý svým nekonvenčním přístupem ke tvorbě šperků. Nejikoničtější produkty této značky se zrodily z jedinečného spojení originální kreativity a touhy po inovacích.

Dokonalým případem je Tubogas – ohebný, trubicovitý náramek ze vzácného kovu, vyrobený bez jakéhokoliv pájení. Nyní se tato ikona konečně vrací, tentokrát v podobě kapsulové kolekce šperků. Těšit se můžete na úžasné a pestré kreace.

Abychom dokonale porozuměli tomu, co linie Tubogas reprezentuje v historii značky Bulgari – i v segmentu šperkařství jako takového – musíme se vrátit do 40. let minulého století. V té době římský klenotnický dům poprvé použil speciální techniku k výrobě ohebných a dokonale padnoucích náramkových hodinek Serpenti. Ačkoliv zajímavý design naznačil svou všestrannost a moderní esprit již na samém počátku, až s nástupem 70. let prokázal tento industriální styl svůj plný potenciál.

Linie Tubogas, pojmenovaná po plynovém potrubí, se tehdy stala ikonou moderního stylu Bulgari. Šperky Tubogas se staly symbolem nové elegance a dokonale se přizpůsobily vkusu moderních žen, které toužily po klenotech vhodných pro všechny denní i večerní příležitosti. Na scéně se poté objevila kombinace šedé oceli se žlutým zlatem, která v sobě pojila dostupnou eleganci pro každý den a působivý barevný kontrast. Tvorbě šperků předcházel náročný proces výběru typu oceli, která by byla dostatečně poddajná, nerezová a vhodná pro mikro fúze.

Značka Bulgari si libuje v barevných efektech, na řadu tak přišly kousky, kombinující žluté, růžové a bílé zlato i náramky, které střídají barvu v každé jednotlivé spirále. Ty nejúžasnější kreace se skládaly se čtyř či pěti, vzájemně se prolínajících vrstev.

Bulgari nyní představuje nesmrtelné kouzlo ikony Tubogas v podobě nové kolekce šperků, která spojuje jednu z nejpopulárnějších ikon všech dob a pestrobarevné drahé kameny v brusu kabošonu.

Hvězdným kouskem kolekce je náhrdelník z 18karátového růžového zlata, který oživuje pětice barevných drahých kamenů v brusu kabošonu – ametyst, citrín, peridot, rubelit a modrý topaz. Kameny lemuje jiskrné diamantové pavé, podtrhující jejich jedinečné barevné odstíny. Drahokamy předvádí dokonalý a výrazně lesklý brus kabošonu, který je s římským klenotnickým domem neoddělitelně spjat. Centrální tělo šperku vyniká jedinečnou ohebností a poddajností. Tyto charakteristiky jsou výsledkem mnohahodinové specializované práce uměleckých mistrů Bulgari, kteří natahují dva dlouhé pásy zlata kolem dřevěného či měděného jádra – které je následně odejmuto – bez jakéhokoliv pájení. Náhrdelník je opatřen speciálním uzávěrem coulissante cloison, díky němuž se šperk dokonale přizpůsobí linii krku. Náhrdelník je propracovaný do nejmenšího detailu a velmi všestranný.

Více z rubriky Klenoty

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.