Sociální sítě
Nahoru

5 důvodů proč si vybrat model Volkswagen Golf

Třetí nejprodávanější auto světa přichází už se svou 8. generací. Nový Volkswagen Golf neztrácí nic ze svých výhod, pro které si ho zamilovaly generace našich rodičů a prarodičů a navíc je nadupaný technologiemi. Máme pro vás 5 pádných důvodů, proč si jako nové auto pořídit právě Volkswagen Golf.

Výrazný design

O nový vzhled osmičkového Golfu se kromě moderního tvaru předních LED světel stará také nová maska chladiče s chromovanou lištou. Dalším výrazným prvkem vozu je klesající zaoblená kapota a nárazník. Cílem bylo o něco snížit odpor vzduchu a snížit tak spotřebu vozu. Když si auto prohlédneme z profilu, nenajdeme výraznější změny oproti předchozí generaci.

Samozřejmě nesmí chybět typický zalomený C-sloupek, který je charakteristický pro všechny generace Volkswagen Golf.

Co se týče rozměrů vozu, zůstal Golf víceméně na svém. Zadní část také hodně připomíná sedmičkový Golf. Ostře řezaná světla jsou protažená až do pátých dveří, velké logo VW ukrývá parkovací kameru. Novinkou je pouze nápis GOLF pod ním. Mírnou novinkou je větší spoiler na pátých dveřích, který optimalizuje aerodynamiku vozu.

Vítejte na palubě!

Při usednutí za volant vás, kromě pohodlného posezu, jako první jistě zaujmou 2 obrazovky. Levá obrazovka za volantem nahrazuje klasické budíky a slouží pro zobrazení důležitých údajů jako je stav paliva, aktuální rychlost, otáčky či kontrolky.

Zajímavější pro vás však bude pravá dotyková obrazovka, pomocí které se ovládá ve voze téměř vše. Ovládání je velmi intuitivní a rychle ho pochopíte. Kdybyste si přece jenom nevěděli s něčím rady, je tu ještě hlasové ovládání v češtině. Pod obrazovkou se nachází vychytané dotykové ovládání klimatizace a hlasitosti rádia.

Pro milovníky hudby

Pro konzervativní řidiče Volkswagen zachoval tlačítka na volantu pro ovládání základních věcí jako je např. autorádio. Když už jsme u něho, nesmíte zapomenout zmínit, že se o požitek z hudby stará prvotřídní soustava Harman Kardon. Ta se nachází například v prémiových vozech Lexus.

Dostatek místa vzadu i v kufru

Vzhledem ke kompaktnějším rozměrům vozu je až s podivem, kolik místa nabízí nový Golf na zadních sedačkách. Na zadní části předních sedaček najdete praktické kapsy, do kterých si můžete odložit třeba telefon a peněženku. Jistě oceníte také možnost udělat si otvor v prostřední sedačce a převážet tak delší předměty, které by se nevešly do kufru. Základní objem zavazadlového prostoru nového VW Golf je 380 litrů. Po sklopení zadních sedaček se však dostanete na 1237 litrů.

Cena dle motorizace a zvolené výbavy

Na výběr máte z benzinových motorů TSI o výkonu od 81 do 110 kW a dieselových TDI motorů s výkonem od 85 do 110 kW. Záleží také na výbavě, kterou si chcete vychutnat. Nejlevnější benzinová varianta vozu ve výbavě Life začíná na 600 000 Kč, nejvýkonnější motorizace 2,0 TDI ve výbavě R-Line stojí více než 850 000 Kč. Není to sice úplně málo, ale za ten zážitek to rozhodně stojí!

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.