Sociální sítě
Nahoru

Noblesní šperkové hodinky Cartier Mécabille

Nové šperkové hodinky Mécabille značky Cartier se vyznačují elegantním designem s mechanismem, který vyniká svou krásou a vytváří šperk, v němž se snoubí vytříbenost s výkonem. Korálky, zlaté odstíny a hranaté cvočky clou carrés – signaturní kódy Cartier plynou, proplétají se a obnovují stylistickou gramatiku domu.

Geometrie hodinek je jednotná a věrná stylu Cartier, ať už jde o fazetové rohy a zkosené ciferníky, plné a prázdné prostory či kulaté a hranaté prvky. Dokonalý design je vyvažován grafickou precizností prostřednictvím pohybu, od korálků, které se převalují jeden přes druhý až po panty náramku – všechny členěny tak, aby vytvářely příjemný pocit na kůži. Ambicí Cartier bylo vytvořit strukturu a perspektivu, od tvaru článků až po miniaturní pouzdro hodinek s šestnáctihranným broušeným sklíčkem podtrhujícím nápadné linie.

Při pohledu na hodinky přichází na mysl odkaz slavné kreativní ředitelky domu Cartier Jeanne Toussaint a její smysl pro objem. Již ve 30. letech 20. století se odvážila provokovat třpytivými fúzemi vzácnosti s industriální estetikou kuličkových ložisek. Přirozené propojení minulosti a současnosti, viditelné na hodinkách Mécabille, které rovněž využívají chromatické kontrasty ke zdůraznění geometrických motivů. Jak? Nejprve střídáním leštěného a saténového zlata, poté kombinací žlutého nebo růžového zlata s fialovým zlatem, novým odstínem zlata v třpytivě fialových tónech, vyvinutým výhradně pro Cartier. Náramek hodinek je jím prokládán od clou carré až po korálky.

Ve variacích na jednotné téma, limitovaná kolekce hodinek Mécabille je v dispozici ve žlutém, růžovém a bílém zlatě s diamantovým pavé. V kolekci nechybí ani výjimečné kusy s kameny, které umocňují design hodinek – černobílá varianta s onyxem, černými spinely, obsidiánem a diamanty; nebo barevná s korály, černými spinely, chryzoprasem, tsavority a diamanty. Hodinky Mécabille, navržené hodinářskými ateliéry Cartier, patří do kreativního repertoáru šperkových hodinek domu.

Více z rubriky Dámské hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.