Sociální sítě
Nahoru

Tipy, jak se vyhnout ztrátě smartphonu

Náklady na smartphony rostou a s tím rostou i naše obavy z možnosti poškození tak cenného gadgetu. Rozbití telefonu, když byl používán pouze pro obousměrné volání, bylo zanedbatelné. Pokud nyní rozbijete svůj smartphone, nebudete mít nadále přístup ke svému pracovnímu e-mailu, kalendáři na sociálních sítích, GPS, fotoaparátu nebo jiné komunikaci související s prací. Naštěstí jsme níže uvedli důležité věci, které musíte udělat, abyste svůj smartphone neztratili. Zde je několik tipů, které vám pomohou ochránit vaši investici.

  1. Správně uložte telefon

Telefon by měl být uložen v tašce se slotem pro mobilní telefon nebo sponou na opasek. Telefony mohou neustále vypadávat z kapes a rychlé ohnutí nebo otočení je může rozpadnout na kusy. Telefon by vám mohl vypadnout ze zadní kapsy a přistát na podlaze. Možná si také budete muset sednout s telefonem v zadní kapse a poškrábat obrazovku. Vždy je bezpečnější být v bezpečí, než litovat. Uchovávejte proto svůj telefon na bezpečném místě.

  1. Nikdy nechoďte s telefonem do postele

Pokládat telefon v noci pod postel je nebezpečné. Nabíjejte telefon vždy během dne na nehořlavém povrchu. Telefon se může zahřívat v důsledku tělesného tepla, polštářů, přikrývek, napájení z nabíječky a aplikací spuštěných na pozadí. Všechny tyto faktory mohou vést k nahromadění tepla na vašem telefonu, což by mohlo způsobit poškození hardwaru.

  1. Chraňte svůj telefon kvalitním pouzdrem

Chraňte svůj telefon před potenciálními katastrofami správnou ochranou. Chraňte svůj telefon pomocí vodotěsného a odolného pouzdra na telefon. Váš telefon bude chráněn proti kapkám ve vodě a na suché zemi pomocí vodotěsného pouzdra. Ujistěte se, že chráníte také obrazovku svého telefonu ochrannou fólií. Ochranné tvrzené sklo vám poskytne další bezpečnost.

  1. Udržujte vnitřek telefonu čistý

Drobnými chybami v softwaru můžete vážně poškodit funkčnost telefonu. Udržování čistého softwaru telefonu znamená, že odstraňujete veškerý spyware a chyby, ale také provádíte malé každodenní změny. Restartováním telefonu můžete zrychlit, prodloužit výdrž baterie, vymazat dočasnou paměť a mnoho dalšího. Je také dobré občas telefon úplně vypnout. Dá vám pauzu od technologií a umožní vašemu telefonu čas od času vychladnout. Zvýšíte tak životnost vašeho telefonu.

  1. Ujistěte se, že vnější povrch telefonu je čistý

Nejlepší pouzdra na telefon mohou také zachytit nečistoty, bakterie, odumřelé kožní buňky a další nečistoty na vašem telefonu. Všechny tyto nečistoty mohou způsobit poškození vstupních portů a nastavení citlivosti vašeho telefonu. Čištění telefonu nebylo nikdy jednodušší. Chcete-li odstranit veškeré bakterie, které na vašem telefonu zůstaly, můžete použít sanitační systém s UV světlem, který mu poskytne další vrstvu ochrany.

  1. Vždy používejte správnou techniku nabíjení

Malá změna ve způsobu nabíjení může mít velký dopad na životnost vašeho telefonu. Smartphone je možné přetížit tak, že jej po úplném nabití necháte zapojený. Většina dobrého nabíjecího příslušenství má komponenty, které tomu zabrání. Pokud však používáte nabíječky třetích stran, možná budete chtít telefon odpojit, jakmile se plně nabije. Měli byste se také ujistit, že nabíjecí kabel je zapojen jemně. Svůj telefon můžete poškodit i hrubým zacházením s nabíječkou.

Závěr

Tyto tipy vám pomohou vyhnout se poškození smartphonu.

Stačí jen trochu změnit způsob, jakým používáte svůj iPhone, svůj honor 50 lite nebo jakýkoli model smartphonu, který používáte.

Přestože jsou nehody poměrně časté, většině incidentů s rozbitými telefony se lze vyhnout zpomalením a plánováním. Navzdory našemu nejlepšímu úsilí, chráničům obrazovky a odolným pouzdrům, stejně jako plánování, se někdy stane nehoda. Ale nemusí to být konec celého světa, pokud je obrazovka vašeho smartphonu rozbitá.

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Mobily

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.