Sociální sítě
Nahoru

Nový Falkensteiner Hotel Montafon: Ekologie. Hory. Ochrana přírody.

Ekologie. Hory. Ochrana přírody. Tři kvalitní pojmy, které označují nový Falkensteiner Hotel Montafon v rakouském Vorarlbersku. Ještě před svým oficiálním otevřením 16. prosince 2022 nasadil první pětihvězdičkový rodinný hotel v Montafonu vysokou laťku díky kombinaci udržitelnosti a luxusu.

Falkensteiner Hotel Montafon

Nejmladšímu členovi sítě Falkensteiner Hotels & Residences, fantasticky umístěnému na dobrodružné hoře Golm nedaleko Tschaggunsu, byl kompenzací emisí udělen status klimaticky neutrálního hotelu. Kromě toho byl nový hotel již před svým otevřením členem exkluzivního sdružení „Leading Hotels of the World“. Jako významný ambasador byl přijat švýcarský lyžařský závodník a olympijský vítěz Beat Feuz.

Montafon jako ekologický maják pro rodiny s dětmi

Ve vysněné krajině mezi lesy a horami, uprostřed chráněné přírodní oblasti, se podařilo vytvořit výjimečnou architekturu hotelu Falkensteiner Montafon a jeho 123 pokojů a apartmánů ve Vorarlbersku, které splývají s okolním horským světem. Fasádu a prostorné venkovní zázemí se harmonicky začleňuje do prostředí lyžařského a turistického areálu na zážitkové hoře Golm, první rakouské lyžařské oblasti, která získala certifikát klimatické neutrality. Ekologické útočiště pro rodiny tohoto typu je v rámci skupiny Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG) v mnoha ohledech považováno za „vlajkový projekt pro celou hotelovou skupinu“.

Dobře připravených 44 kilometrů sjezdovek a rozmanité dovolenkové možnosti jsou zárukou sněhových radovánek v zimní sezoně. V létě hoteloví hosté objevují Golmskou výzkumnou stezku, využívají místní turistické nabídky, jako je například trekking s lamami na Bartholomaebergu, a mohou si vybrat i z mnoha dalších aktivit.

Klimatická neutralita a vzdělávání s environmentálními strážci

V novém hotelu Falkensteiner Montafon je šetrné zacházení s životním prostředím a jeho zdroji nejvyšší prioritou. Koncept zaměřený na budoucnost se soustředí na regionalitu a udržitelnost. Je realizován prostřednictvím široké nabídky aktivit a zábavy pro děti s prvky ekozábavy přes ekologické rangery, kteří hosty provázejí okolím, až po inovativní zdroje šetřící kulinářský koncept „Via Alpina“. Falkensteiner Hotel Montafon je také partnerem iniciativy Turn to Zero, která podporuje podniky při zlepšování jejich klimatické rovnováhy a doprovází je při snižování emisí skleníkových plynů.

Zejména mladí lidé jsou hravou formou upozorňováni na ochranu životního prostředí. A to jak ve Falky Landu s profesionální péčí o děti od tří let, tak s Falky Rangers, vzdělávacím programem podle čtyř věkových skupin. Zde se děti seznamují s tím, jak správně zacházet s přírodou a jak rozpoznávat biologické ekosystémy a druhy.

Například v Acquapura Organic SPA, wellness a vodním světě na 1400 metrech čtverečních s oddělenými rodinnými lázněmi a lázněmi pouze pro dospělé, si děti užijí spoustu zábavy nejen ve vnitřních a venkovních bazénech, na vlnobití a rychloskluzavce a ve vodní stříkací instalaci „Spray Park“. Kromě toho jsou zde k dispozici animované informace, například o původu vodní energie, které mají vzbudit zvědavost a předat znalosti prostřednictvím zábavy.

V neposlední řadě přispívají k pozitivní ekologické rovnováze ve Falkensteiner Hotel Montafon regionálně vyráběné produkty, krátké dodavatelské řetězce, ekologické zdroje energie a důsledná recyklace. Také v kulinářské oblasti je kladen velký důraz na udržitelnost a inovace s moderní interpretací křížících se alpských vlivů. Ve wellness oblasti se při procedurách a podpisových kúrách inspirovaných regionem používají výhradně přírodní produkty.

To vše byly dostatečné důvody, které přesvědčily Beata Feuze, aby se angažoval ve vlajkovém projektu Falkensteiner Hotel Montafon. Švýcarská lyžařská hvězda a olympijský vítěz bude hostům k dispozici jako společník na vybraných akcích.

Více z rubriky Hory

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.