Terasa U Prince je ikonickým místem Staroměstského náměstí. Jedinečný výhled, historická hodnota a kvalitní gastronomie: To vše dělá z této restaurace legendu. Jinak na tom není ani Restaurace Deer v nedaleké Michalské ulici. Zde sice chybí onen ikonický výhled, na druhou stranu zde povznášející pokrmy dělají z obyčejného setkání unikátní událost.
Terasa U Prince
Šéfkuchař Lukáš Vácha si pro své hosty letos připravil skvostné valentýnské menu, které v sobě skrývá předkrm v podobě Krevet po provensálsku s bylinkovou bagetou a beurre blanc omáčkou. Hlavní chod hned ve dvou variantách. Je libo raději Filátko z mořského vlka s pošírovanou zeleninou, béarnskou omáčkou a pečeným citronem nebo Jehněčí kotletky s hříbkovou omáčkou, batátovým pyré s piniemi. Poté následuje Pomerančový sorbet s kandovanou pomerančovou kůrou a Cointreau, který dokonale zvýrazní chutě. Sladkou tečkou je jak jinak Srdce, a ne tak ledajaké, vyrobené s láskou z mléčné čokolády a malin.
Restaurace Deer
Úchvatný zážitek zaručen. Stačí si udělat včas rezervaci a pak se nechat unášet chutěmi v podobě degustačního menu, které klasicky začíná předkrmem v podobě Tuňákového tataki, bílku, koriandrového gelu, cukrového hrášku, růžové nakládané kedlubny, sezamu a toustu. Hlavní chod nabízí hned dvě možnosti gastronomického zážitku. Záleží na každém, zda-li si vybere Filet z mořského vlka s bramborovým pyré s vanilkou, bazalkovou omáčkou a prachem z červené řepy či zvolí Váleček z telecí pečeně s glazovaným brzlíkem, gratinovaným bramborem, špenátovým pyré a mladou karotkou. Jako mezi chod je chladivý Pomerančový sorbet s Cointreau. Po něm následuje zlatá sladká tečka. Co takhle láska na dlani v podobě Srdce, malinové coulis, želé z karamelu a ostružinového kaviáru. Lze zvoliti jednotlivé chody, avšak nutno podotknout, že degustační menu je za zvýhodněnou cenu.