Sociální sítě
Nahoru

Sezóna delikátní tresky skrei začala

Pokud patříte mezi milovníky rybích delikates, právě nyní máte jedinečnou možnost ochutnat tresku skrei. Vyznačuje se jemným, delikátním masem, které patří mezi nejzdravější.

Jejím domovem je Barentsovo moře, kde se loví pouze tři měsíce v roce. A rozhodně stojí za ochutnání. Jeden z největších dodavatelů rybích produktů na evropský trh, Fjord Bohemia, právě nyní tuto kulinářskou pochoutku dováží. Vy tak máte jedinečnou příležitost si tuto tresku zakoupit, například na Rohlik.cz.

Ryba je vhodná na smažení, pečení, dušení či na přípravu v páře. Má velmi delikátní bílé maso s minimem tuku. A proč se tak liší od běžné tresky? „Tahle ryba toho uplave opravdu hodně. Každou zimu se miliony tresek Skrei vydávají na cestu podél norského pobřeží za rozmnožováním, a právě intenzívní pohyb z ní dělá kulinářskou pochoutku,“ vysvětluje Jan Bártl, ředitel Fjord Bohemia.

Jedinečnou z ní dělají i omezené možnosti rybolovu. „Loví se pouze v době, kdy je zrovna u pobřeží, tedy od ledna do konce března. Na stoly se dostává výhradně čerstvá, takže jindy než právě v tomto období si ji nedáte,“ dodává Bártl.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.