Sociální sítě
Nahoru

Čas plynoucí v rytmu značky Bulgari

Úžasné kreace Bulgari vítají začátek roku zářivými drahými kameny a novými variacemi, které zajímavě rozvíjí tradiční DNA oblíbené značky. Jsou pestré a geometrické, opravdu skvostně ztělesňují výrazný italský styl. Kreativní vize značky Bulgari se od počátku neustále rozvíjí, jak živě ukazují archivní kousky. Jedinečný klenotnický a hodinářský dům znovu oživuje nadčasové výtvory, nesoucí estetické kódy, které se v průběhu let staly ikonou.

Úchvatné hodinky Serpenti nikdy nepřestanou okouzlovat svými nenapodobitelnými křivkami, díky kterým se staly absolutní ikonou. Had jako symbol životní síly znovu ožívá v podobě modelu Serpenti Tubogas Infinity.

Smyslné a elegantní křivky hada jsou symbolem nikdy nekončícího znovuzrození, moudrosti a vitality. Toto mystické stvoření vždy fascinovalo a provázelo tvorbu značky Bulgari jako jedinečný talisman. První hadi – serpenti v italštině – se, ve formě hodinek se stylizovanou geometrií, objevili již v roce 1948. Tubogas svými záhyby smyslně obtočil zápěstí.

Přiléhavý náramek vznikl díky komplexní technice, která zahrnuje stočení několika metrů zlatého či ocelového drátu. Na konci 50. let se ikona Serpenti znovu změnila: její tvář se stala realističtější a nabrala podobu uzávěru, chránícího pouzdro hodinek v typu „secret watch“.

Články hadího těla byly vyzdobeny barevným smaltem a drahými kameny. V roce 2010 klenotnický dům Bulgari spojil dvě ikony a představil moderní variaci se zaobleným pouzdrem hodinek „Serpenti“, usazeným na náramku Tubogas. V roce 2022 Bulgari představilo nejmenší kulatý mechanický strojek – Piccolissimo kalibr BVL 100 – skrytý uvnitř hodinek Serpenti High Jewellery. V roce 2023 přichází na scénu nová, uhrančivá transformace hada, která je předzvěstí dalších kreativních možností. Model Serpenti Tubogas Infinity oslní výrazným italským stylem Bulgari i mistrovským zpracováním.

Legendární had Bulgari neohroženě představuje svou novou metamorfózu i nekonečné kreativní možnosti v modelu Serpenti Tubogas Infinity. Vůbec poprvé přechází silueta hada z pouzdra přímo do náramku, díky rafinovanému osazení kamenů, které zdobí modulární konstrukci.

Jednotlivé prstence náramku jsou lisované – každý v jedinečném rozměru – a následně upraveny leštěním, ozdobeny kameny a spojeny na titanové čepeli. Právě takto vzniká Serpenti Tubogas Infinity, nová oslnivá metamorfóza hada Bulgari. Hlavu hada zdobí diamanty, nechybí na úžasném dekoru číselníku ani na lunetě, dalších 8 diamantů je i na zakřivené části pouzdra.

Římský klenotnický dům představuje nový model hodinek Serpenti ve dvou prvotních variacích – s jednoduchým a dvojitým náramkem. Téma a použitá technika však nabízejí téměř nekonečné možnosti kreativního zpracování. Oba nové modely sednou jako druhá kůže a znovu tak oslavují hluboké a osobní pouto mezi ikonou Serpenti a jejím nositelem.

Více z rubriky Dámské hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.