Pouhé dva dny – 28. února a 1. března bude v Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen v centru Prahy, dostupný jedinečný kulinářský zážitek. Hostem seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou Marek & Friends bude švédský šéfkuchař, vícemistr Bocuse d’Or z roku 2019, Sebastian Gibrand. Společně s Markem Fichtnerem, executive chefem Červeného Jelena, uvaří výběrové sedmichodové menu.
Sebastian Gibrand na sebe upozornil jako kapitán vítězného týmu ve švédské televizní show „Kockarnas kamp“ a také jako držitel stříbrné medaile z nejprestižnější světové kuchařské soutěže Bocuse d’Or 2019. Ve stejném roce se se svým týmem zhostil čestného úkolu zodpovídat za přípravu večeře pro laureáty Nobelovy ceny. Dnes spolu s kolegou Robertem Sjöbergem, který nabral zkušenosti v první švédské, čistě organické michelinské restauraci, provozuje vlastní cateringovou a eventovou firmu. Jejich kuchařský přístup se úzce a nekompromisně zaměřuje na kvalitu a jednotlivé přísady.
Pásmo Marek & Friends je to nejlepší, co Trezor potažmo Červený Jelen nabízí. Jde pouze o několik dní v roce, při kterých si s Markem Fichtnerem přímo v Jelenovi zavaří světoví michelinští kuchaři. V loňském roce to byl třeba třímichelinský Thomas Bühner nebo držitel michelinské hvězdy a bronzový medailista světového finále soutěže Bocuse d’Or Patrik Jaroš.