Sociální sítě
Nahoru

Nápaditý chřest

Do diáře si zapište květen, přesněji řečeno jeho polovinu. Gastronomická událost jara je tady. Restaurace La Veranda si připravila, mimo svého stálého menu chřestovou nabídku. Tato zelenina se těší celosvětové oblibě díky své chuti, výživovým hodnotám, a hlavně neuvěřitelné škále možnosti využití.

Osobně mám chřest velmi rád a samozřejmě jeho každoroční sezónu si užívám. Stejné nadšení se mnou sdílí můj tým, proto jsme si letos připravili opravdu zajímavé menu,“ říká majitel restaurace La Veranda Yurij Kolesnik. Prvním z nevšední chřestové nabídky je Polévka z bílého chřestu, raviola a piment d’espelette, která je lehká a intenzivní. Ukázka spojitosti do té doby nemyslitelného. Dalším v nabídce je Chřest, pražská šunka, brambory a omáčka choron.

Právě tato omáčka pocházející z francouzské gastronomie je ve spojitosti s chřestem povznášející. Salát se zeleným chřestem, jahody, kozí sýr a piniové ořechy stojí jistě za pozornost. Jaro doslova na talíři, navíc plné chutí a struktur. Toto rozhodně není jen tak obyčejný salát. Chřest v emulzi se podává společně s Pražmou růžovou, hráškem a bazalkou. Hravost chřestu je opravdu bezkonkurenční. Lze ho aplikovat do téměř každého příběhu, který talíř vypráví.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.