Sociální sítě
Nahoru

King Seiko představuje limitovanou edici ke 110. výročí prvních japonských náramkových hodinek

Seiko v rámci oslav 110. výročí od uvedení prvních japonských náramkových hodinek Laurel uvedlo na trh hned několik speciálních edic hodinek. Tou nejnovější je počin s ikonickým vintage designem King Seiko, a to s unikátním číselníkem se vzorem Kikkoumon.

Na první pohled si gradientní číselník čarokrásně pohrává s dopadajícím světlem, avšak při bližším zkoumání objevíte jeho pravou krásu. Ta spočívá v jeho šestiúhelníkovém provedení, které je odkazem na tradiční japonský geometrický vzor, jenž je známý jako Kikkoumon a vychází z hexagonálního tvaru želvího krunýře.

Želva v japonské kultuře symbolizuje dlouhověkost a prosperitu. Šestihranný tvar je dále spojován se samurajskou zbrojí, u které symbolizuje sílu a vítězství.

Želví vzor Kikkoumon navíc odkazuje na počátky King Seiko v 60. letech minulého století, které je spjato s tokijskou čtvrtí Kameido, které se dříve říkalo Kamešima. Tato oblast je ohraničena řekami a potoky a díky tomu je známá jako „želví ostrov“.

Vzor číselníku má mimořádnou hloubku a strukturu, jelikož každý šestiúhelník je ve své podstatě tvořen sérií vložených šestiúhelníků, z nichž každý je o něco hlubší než předchozí.

Tato limitovaná edice má stejně elegantní 37mm pouzdro a sedmiřadý tah jako jsme viděli u ostatních hodinek King Seiko v uplynulém roce, které jsou inspirovány modelem King Seiko KSK z roku 1965.

Hodinky, kterých vzniklo pouhých 1 200 kusů, jsou již v prodeji a exkluzivně je nabízí hodinářství Koscom za 51 600 Kč.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.