Kuchařský tým restaurace Zlatý kohout v Pytloun Grand Hotelu Imperial v Liberci připravil pod vedením šéfkuchaře Jakuba Rumana pro své hosty jednak speciální Velikonoční a pak zcela nové á la carte menu.
Restaurace Zlatý kohout se specializuje na prvotřídní a vždy čerstvé suroviny, které nakupuje ráno a během dne prodává. Nachází se v moderním a jedinečném prostředí Pytloun Grand Hotelu Imperial s luxusním designem v samém centru Liberce. Nabízí tradiční speciality české i mezinárodní kuchyně v moderním podání, otevřenou kuchyni, skvělá vína, sezónní menu a stylově zařízené prostory.
„Z našeho nového menu bych jako tip vybral hovězí steak Picanha, pyré ze sladkých brambor, máslo guacamole, demiglace. Picanha je nejlepší část hovězího kolena, blízko nízkého roštěnce. Je to kus masa z mladého argentinského býčka. Na povrchu má jemnou vrstvu tuku, a právě ta dodává masu výraznou a objemnou chuť a křehkost. K tomuto kusu masa jsem zvolil jako přílohu sladké bramborové pyré s omáčkou demiglace, která dodává výraznou chuť, a avokádové máslo, které dodává osvěžující chuť a správnou dávku slanosti,“ vybírá z nového menu šéfkuchař Jakub Ruman.
VELIKONOČNÍ MENU – 7. – 10. dubna
Polévka
Rybí consommé, krevety, chedarový twister s medvědím česnekem
130 Kč
Hlavní jídlo
Jehněčí kotlety, bramborový květ, brusinkový coulis, glazovaná mrkev a brokolice
520 Kč
Králičí stehno sous vide, špenátové pyré, bramborové mini gnocchi
460 Kč
Velikonoční salát s kuřecím masem, vajíčko, medvědí česnek
370 Kč
Dezert
Mazanec, malinový list, čokoládová drobenka, maková zmrzlina, limetové šodó
120 Kč