Gastro | 6.4.2023 | Marek Zelený

Nové menu v restauraci Zlatý kohout Pytloun Grand Hotelu Imperial Liberec

Kuchařský tým restaurace Zlatý kohout v Pytloun Grand Hotelu Imperial v Liberci připravil pod vedením šéfkuchaře Jakuba Rumana pro své hosty jednak speciální Velikonoční a pak zcela nové á la carte menu.

Restaurace Zlatý kohout se specializuje na prvotřídní a vždy čerstvé suroviny, které nakupuje ráno a během dne prodává. Nachází se v moderním a jedinečném prostředí Pytloun Grand Hotelu Imperial s luxusním designem v samém centru Liberce. Nabízí tradiční speciality české i mezinárodní kuchyně v moderním podání, otevřenou kuchyni, skvělá vína, sezónní menu a stylově zařízené prostory.

Z našeho nového menu bych jako tip vybral hovězí steak Picanha, pyré ze sladkých brambor, máslo guacamole, demiglace. Picanha je nejlepší část hovězího kolena, blízko nízkého roštěnce. Je to kus masa z mladého argentinského býčka. Na povrchu má jemnou vrstvu tuku, a právě ta dodává masu výraznou a objemnou chuť a křehkost. K tomuto kusu masa jsem zvolil jako přílohu sladké bramborové pyré s omáčkou demiglace, která dodává výraznou chuť, a avokádové máslo, které dodává osvěžující chuť a správnou dávku slanosti,“ vybírá z nového menu šéfkuchař Jakub Ruman.

VELIKONOČNÍ MENU – 7. – 10. dubna

Polévka
Rybí consommé, krevety, chedarový twister s medvědím česnekem
130 Kč

Hlavní jídlo
Jehněčí kotlety, bramborový květ, brusinkový coulis, glazovaná mrkev a brokolice
520 Kč
Králičí stehno sous vide, špenátové pyré, bramborové mini gnocchi
460 Kč
Velikonoční salát s kuřecím masem, vajíčko, medvědí česnek
370 Kč

Dezert
Mazanec, malinový list, čokoládová drobenka, maková zmrzlina, limetové šodó
120 Kč

 

 

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz