Sociální sítě
Nahoru

Oslava začátku nové éry s edicí Royal Salute Coronation of King Charles III

Exkluzivní skotská whisky Royal Salute byla poprvé vyrobena jako dárek pro Její Veličenstvo královnu Alžbětu II. v den její korunovace v roce 1953. Od té doby značka vzdává hold britské monarchii a svými jedinečnými blendy oslavuje výjimečné milníky v její historii. Sedmdesát let po svém vzniku Royal Salute přichází s korunovačním darem v podobě limitované edice Royal Salute Coronation of King Charles III. Ultraprémiová whisky, uvedená u příležitosti nástupu krále Karla III. na trůn, ztělesňuje mimořádný historický okamžik a příchod nové éry. Vzácný křišťálový flakon s 53letou směsí je uložený v dřevěné vyřezávané skříňce. V celosvětové limitaci 500 lahví, edice je k dostání i v České republice za 565 000 Kč.

Prestižní Royal Salute Coronation of King Charles III je nadčasovým blendem, jehož unikátnost si můžete vychutnávat dlouhá léta. Master blender značky Sandy Hyslop k jeho výrobě použil více než 53 vzácných sladových a obilných whisky, jejichž počet připomíná rok, kdy byla Royal Salute poprvé vyrobena. Tato neuvěřitelně bohatá a komplexní whisky voní po červeném rybízu, hořkých čokoládových pralinkách a čerstvě pečených kaštanech. V chuti se promítají tóny sladkých fíků a čerstvého zázvoru vedoucí k dlouhému, bohatému a jemně kořeněnému závěru.

Whisky Royal Salute Coronation of King Charles III je významnou poctou britské monarchii i jedinečnému příběhu vzniku Royal Salute. Chtěl jsem tuto památnou příležitost oslavit stejně ikonickým a výjimečným blendem, jako byla původní 21letá signaturní směs Royal Salute, jež vznikla na počest Jejího Veličenstva královny Alžběty II. v roce 1953. Vytvoření této edice bylo ideální příležitostí k zamyšlení nad inovativním přístupem, který jsme za posledních 70 let v oblasti míchání whisky uplatňovali, a zároveň okamžikem, kdy se můžeme těšit na to, čeho lze dosáhnout v nadcházejících letech,“ říká ke speciální korunovační edici Sandy Hyslop.

Whisky je ukryta v křišťálové karafě, vyrobené v Dartington Crystal a zbarvené do tmavého, safírově modrého odstínu, který odkazuje na drahé kameny zasazené v Britské imperiální koruně. V souladu s charakteristickým stylem značky Royal Salute je karafa uložena v impozantní dřevěné skříňce, inspirované slavným Westminsterským opatstvím. Zdobné detaily historického dějiště britských korunovačních obřadů od roku 1066 jsou do dřeva mistrovsky vyřezány. Klenoty a erby jednotlivých zemí tvořících Velkou Británii se pak staly předlohou pro kresby uvnitř boxu, symbolizující jednotnost pod britskou korunou a neochvějnou solidaritu mezi národy.

Edice navazuje na úspěšné sběratelské kolekce vysoce ceněných a unikátních whisky posledních let, jako je například loni vydaná Royal Salute Platinum Jubilee, připomínající sedmdesát let vlády královny Alžběty II.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.