Sociální sítě
Nahoru

Projekt NFT IcyBear nabízí unikátní spojení umění a kyberbezpečnosti

Novým projektem NFT, který je dostupný na tržišti OpenSea.io, je unikátní umělecká série IcyBear od výtvarníka a designéra Pavla Šťastného. Kromě uměleckého předmětu má každý držitel NFT IcyBear možnost využít digitální vstupenku do privátního IcyBears klubu, exkluzivního vzdělávacího systému, jehož součástí jsou nejmodernější nástroje pro digitální bezpečí a ochranu.

„Bohužel si stále mnoho lidí neuvědomuje, že tak jako je obvyklé chránit svůj domov pomocí robustních ochranných prvků u vstupu, měl by být v digitální éře samozřejmý i zájem o ochranu této oblasti našeho života. Nezapomínejme, že kdokoli může mít k vám, vaší identitě, majetku, osobním informacím či ke know-how snazší přístup, než si možná uvědomujete,“ upozorňuje Martin Listopad ze společnosti DoxoLogic, hlavního odborného garanta projektu, a dodává: „IcyBear je skvělou příležitostí a nástrojem, jak si zajistit maximální ochranu výpočetní techniky, mobilních telefonů a chytrých technologií doma a ve firmě a současně se stát součástí celosvětového trendu moderních bezpečných investic v podobě NFT.“

Privátní klíč do světa bezpečí a digitálního umění

Projekt se rozhodli podporovat jedny z nejvýznamnějších firem v oblasti kyberbezpečnosti i profesionálové z oblasti etického hackingu. Na základě ryze praktických zkušeností z celého světa vytvořili unikátní vzdělávací systém, a to i pro úplné začátečníky. Každý IcyBear má podobu NFT avatara, ledního medvěda – digitálního ochránce, který bude chránit online svět svého uživatele. Symbolika avatara není zvolena náhodou; využití ledního medvěda má připomenout dopady globálního oteplování, k nimž bohužel patří rovněž úbytek ohrožených druhů zvířat, jako je právě lední medvěd.

7777 avatarů IcyBears v první sérii

Vizuální identitu projektu IcyBear vytvořil Pavel Šťastný, přední český umělec, experimentátor a vizionář. Jeho díla se nacházejí v galeriích a muzeích po celém světě; například ve Victoria & Albert Muzeu v Londýně či Cooper Hewitt Smithsonian Design Muzeu v New Yorku. Šťastný je mimo jiné autorem malby vytvořené u příležitosti českého předsednictví v Radě EU na pražském symbolu svobody, Lennonově zdi.

V první a nejcennější sérii Winter se připravuje 7777 unikátních IcyBear NFT: „Již nyní evidujeme zájem od světových byznysmenů, státníků či umělců. Pokud bude série Winter úspěšná, jak očekáváme, následující projekty vzniknou ve spolupráci s dalšími světovými umělci,“ říká Pavel Šťastný.

Integrace unikátního designu celosvětově respektovaného umělce s nejlepšími nástroji a softwarem pro ochranu kybernetického prostoru je unikátní platformou, která má předpoklad zajímavého investičního potenciálu. Očekává se, že tržby v roce 2023 u segmentu NFT dosáhnou 79 miliard korun a příjmy budou vykazovat roční míru růstu (CARG 2023–2027) ve výši 22,82 procenta, což by mělo do roku 2027 vyústit v předpokládanou celkovou částku téměř 180 miliard korun.

15 IcyBears na cestě do USA

Mezinárodní atraktivnost projektu IcyBear dokládá i účast 15 „medvědů“ v české podnikatelské misi, která byla organizována letos na jaře při příležitosti cesty ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkely do Spojených států amerických. Mise byla zaměřena především na firmy z oblasti informačních a komunikačních technologií a počítačových projektů. Jako dar nejen pro účastníky mise, ale i představitele české diplomacie ve Státech IcyBears zvolil Pavel Rytíř, který se mise zúčastnil jako představitel společnosti DoxoLogic.

„IcyBear byl zajímavým pojítkem mezi kybernetickým prostorem a reálným stavem věcí. Vzhledem k utilitě samotného IcyBeara a přístupu ke vzdělávacím programům v oblasti kybernetické bezpečnosti a zároveň některým vybraným programům, které nejsou běžně dostupné, byla přítomnost grafik medvědů podepsaných jejich autorem Pavlem Šťastným velkým tahákem pro všechny zúčastněné,“ komentoval pozitivní ohlas Pavel Rytíř, konzultant společnosti DoxoLogic, hlavního odborného garanta projektu IcyBear.

Více z rubriky Tech

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.