Sociální sítě
Nahoru

Hemingway Bar a Věnečky Janeček spárovali vybrané příchutě věnečků s koktejly

Cukrářský boutique Věnečky Janeček v pražské Pštrossově ulici nabízí minivěnečky v několika příchutích. Máslový, čokoládový a pistáciový lze nově doprovodit koktejly vytvořenými na míru k chutím těchto věnečků. Trojici RTD (ready-to-drink) koktejlů, které vznikají ve spolupráci s pražským Hemingway Barem, lze zakoupit i samostatně. Hosté si je mohou vychutnat buď přímo na místě, nebo díky balení v lahvičkách odnést s sebou.

Cukrář Roman Janeček se zaměřuje na věnečky v miniverzi a několika příchutích. Stálou nabídku, tvořenou máslovým, čokoládovým, pistáciovým a citronovým věnečkem, v průběhu roku doplňují limitované edice jako podzimní slaný karamel či zimní kokos. Nyní díky spolupráci s Ondřejem Hniličkou, šéfbarmanem pražského Hemingway Baru, rozšiřuje svou nabídku o koktejly v lahvičkách.

Všechny tři koktejly jsou variacemi na známé klasiky: Old Fashioned, Negroni a Gimlet. Ondřej Hnilička lehce upravil recepturu každého z nich tak, aby chuťově pasoval k příchuti věnečku, se kterým je koktejl spárovaný. Máslový věneček tak doprovází koktejl Old Fashioned na bázi jamajského rumu s kaštanovým sirupem a čokoládovými bitters.

Čokoládový věneček Ondřej Hnilička spároval s celosvětově populárním koktejlem Negroni. K základním ingrediencím, tedy ginu, vermutu a Campari, přidal ještě bergamotový likér Italicus. Posledním párem je Gimlet s pistáciovým věnečkem. Dvousložkový koktejl Hnilička obohatil o kapku absintu pro intenzivní anýzovou vůni.

Zmíněné koktejly jsou k dostání pouze v boutique Věnečky Janeček v Pštrossově ulici. Jedná se o předmíchané verze v lahvičkách, tzv. RTD (ready-to-drink) koktejl. Každá z lahviček obsahuje dvě porce drinku, k nimž se nejlépe hodí box se čtyřmi věnečky příslušné chuti. Obojí si bude možné odnést s sebou, nebo vychutnat na místě.

Designové sezení v boutique Věnečky Janeček představuje oázu klidu uprostřed ruchu velkoměsta a spojení věnečků s koktejlem je perfektním zpestřením všedního odpoledne.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.