Sociální sítě
Nahoru

Sun Beach Resort láká investiční příležitostí

Projekt luxusního komplexu SUN BEACH RESORT, který je špičkou mezi udržitelnými hotely, nabízí jedinečnou možnost investice s nadprůměrnými výnosy.

Stačí stát se vlastníkem některé z hotelových jednotek v lokalitě, která podle společnosti Kearney zaujímá z pohledu zahraničních investic – stejně jako celé Spojené arabské emiráty – na indexu důvěry první příčku. Druhou možnost představují dluhopisy na dobu tří let s úrokovou sazbou 9 %.

Druhá největší ekonomika v regionu Rás al-Chajma, dosahující objemu kolem 414 miliard dolarů, zažívá z pohledu mezinárodního obchodu už po několik desetiletí stabilní dvouciferný růst. Největší příležitostí ve Spojených arabských emirátech je však rychlý rozvoj v oblasti turistického ruchu – země do roku 2022 dokázala zvýšit podíl tohoto odvětví na HDP z původních 3,5 na 16,5 %, stát výstavbu turistické infrastruktury dotuje a zjednodušuje legislativní procesy pro developery.

Investorům a podnikatelům to přináší příležitost podílet se na výstavbě a rozvoji nové sítě hotelů, rezidenčního bydlení i kanceláří a jiných nemovitostí v lokalitě. K výhodám patří i to, že SAE patří k turisticky nejvytíženějším oblastem světa, což se odráží jak na vysoké obsazenosti zmíněných nemovitostí, tak i narůstu cen jejich pronájmu. Díky tomu se v Dubaji výnos pohybuje kolem 10 % ročně. Pro srovnání – například v Londýně tyto částky dosahují jenom něco málo přes 3 %.

Sun Beach Resort je situován na pobřeží View Islandu, nejvzdálenějšího ze čtyř propojených ostrovů, tvořících umělý ostrov Al Marjan, který svojí rozlohou zasahuje přibližně 4,5 km do Perského zálivu. Destinace je velmi dobře dostupná – pouhých třicet minut cesty odtud je mezinárodní letiště Ras Al Khaimah, o deset minut dál pak letiště dubajské, z něhož se do Prahy či Vídně dostanete za šest hodin a létají odtud v průměru čtyři lety denně.

Investice bez starostí

„Investice do turisticky zajímavých nemovitostí jsou na vzestupu. My se soustředíme na destinace mimo Evropskou unii a projekt ve Spojených arabských emirátech považujeme za skvělou příležitost pro české investory. PRESTON Capital je totiž jedinou českou společností, které se do této lukrativní oblasti podařilo vstoupit,“ uvádí majitel firmy Filip Navrátil.

Prostřednictvím dceřiné společnosti PRESTON Business nabízí česká firma dva typy investice: První možností je už zmíněná investice do koupě apartmánů se zhodnocením minimálně 6 %, které mohou majitelé využívat dva týdny v průběhu roku a získat i rezidenturu ve Spojených arabských emirátech. Druhou možnost představují dluhopisy na dobu tří let s úrokovou sazbou 9 %. Už teď ale společnost PRESTON Capital řeší další možnosti investic v lokalitě.

Udržitelný osmipatrový hotel o ploše 22 000 m² dává sice hostům na výběr z několika standardních pokojů, nic však nepředčí dechberoucí výhled z mezonetového penthausu. Je doslova předurčen pro romantický relax, rodinnou dovolenou plnou zábavy nebo energizující výlety s přáteli. Celý čtyřhvězdičkový resort s pohodovou a společenskou atmosférou je ideálním místem jak pro lenošení a odpočinek v lázních, tak pro wellness aktivity či pestrý noční život.

Výhodou je, že se investor nemusí o hotel ani o své apartmá vůbec starat – developer se totiž spojil se zkušeným operátorem Earth Hotels, který všechno potřebné v tomto ohledu zajistí. Navíc – jako průkopník v oblasti nového životního stylu – zaručí ekologicky šetrný provoz v duchu moderních technologií.

Hostům bude k dispozici aplikace Ecobeat, díky níž mohou sledovat svou uhlíkovou stopu, velký důraz je kladen na prvky automatizace, jako jsou například senzory světla a klimatizace, jež vedou ke snížení spotřeby energie. Počítá se i s instalací solárních panelů, možňujících využívání uhlíkově neutrálního obnovitelného zdroje energie, s pomocí atmosférických a dešťových generátorů bude možné čerpat vodu přímo ze vzduchu či deště. Projekt pamatuje i na kompostování, takže organický odpad nebude zamořovat prostředí a končit na skládkách.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: PRESTON

Více z rubriky Investice do realit

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.