Sociální sítě
Nahoru

Mireille Mathieu zve fanoušky na pražský koncert

Francouzská šansoniérka Mireille Mathieu, jedna z nejvýznamnějších světových hvězd ve svém žánru. Během své šedesátileté kariéry si zpěvačka zamilovala Česko a Češi si na oplátku zamilovali ji. Ostatně lásce je věnováno i aktuální světové turné s názvem ANNIVERSARY TOUR – 60 YEARS OF LOVE. Na jediný letošní pražský koncert Mireille Mathieu se fanoušci mohou těšit 10. prosince 2023, odehraje se v Kongresovém centru.

Mireille Mathieu působí na hudební scéně od 60. let 20. století. Svou hudební tvorbu zasvětila žánru šansonu, je tak přímou nástupkyní a pokračovatelkou odkazu legendární Édith Piaf. Během své neuvěřitelné kariéry nazpívala přes 1 200 písní ve 12 jazycích a celosvětově prodala přes 200 milionů hudebních nosičů. Na svém kontě má duety s největšími pěveckými hvězdami jako Paul Anka, Charles Aznavour, Tom Jones, Julio Iglesias a řadou dalších. Její písně jako Mon Credo, Acropolis Adieu či Santa Maria de la Mer se nesmazatelně zapsaly do hudební historie.

Láska k Česku

Přestože zpěvačka vystupovala na nejprestižnějších pódiích po celém světě, Česká republika má v jejím srdci speciální místo. Důkazem toho jsou videoklipy k písním Le premier regard d’amour a Barcarole, které natáčela na Pražském hradě.

„Do Prahy jsem poprvé zavítala v roce 1967 a dodnes si pamatuji, jak vřele mě zdejší publikum přivítalo. Opravdu ráda se sem vracím. V roce 2017 jsem zde dokonce s Pražským symfonickým orchestrem nahrála album s osmnácti slavnými klasickými skladbami a v roce 2018 jsem měla možnost natočit své videoklipy na Pražském Hradě a Karlově mostě. Praha pro mě tedy znamená mnoho,“ vzpomíná Mireille Mathieu.

Koncert plný hitů

Aktuální koncertní turné s názvem 60 YEARS OF LOVE přinese fanouškům to nejlepší ze šesti dekád úspěšné hudební dráhy Mireille Mathieu. Jelikož na sobě šansoniérka neustále pracuje a trénuje svůj hlas, drží se dodnes na hudebním vrcholu. Její vystoupení jsou proto i v současnosti hojně vyhledávána a kladně hodnocena. „To, že stále koncertuji, je dáno tím, že jsem vždy byla a budu sama sebou. Celý život dělám, co miluji, tedy zpívám. Zpěv je pro mě jako kyslík, je mou přirozeností,“ vysvětluje zpěvačka.

Slavík z Avignonu, jak se Mireille Mathieu přezdívá, dává do každé písně kus své srdečnosti a nadcházející pražský koncert, který se uskuteční 10. prosince, nebude výjimkou. Jedinečnou atmosféru večera prostoupeného šansonem podtrhne doprovod francouzského orchestru, který samozřejmě přijede s Mireille Mathieu.

„Je nám nesmírnou ctí, že opět můžeme hostit koncert této výjimečné zpěvačky. Její ikonický hlas okouzlí české diváky v prosinci a symbolicky tak uvítá příchod vánočních svátků. Protože se lístky, jejichž počet je omezen kapacitou Kongresového centra, na její vystoupení vždy rychle vyprodávají, neměli by fanoušci s nákupem vstupenek otálet,“ doporučuje Květa Havelková, tisková mluvčí společnosti JVS Group.

 

Více z rubriky Hudba

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.