Gastro | 17.5.2023 | Marek Zelený

Tapasová smršť v Bodeguitě

Oblíbená kubánská restaurace La Bodeguita del Medio v centru Prahy představí během června báječnou novinku. Nabídka menu se nově rozrůstá o tapas. Výborné malé pokrmy, které se hodí nejen k mojitu.

Šéfkuchař Michael Simon se nejprve vydal do Barcelony a pak na Kubu. Z těchto cest přivezl fusion studené a teplé tapas, které jsou plné evropského a amerického slunce. Kromě sýrů a šunek je v nabídce studených tapas úžasné Chobotnicové carpaccio, delikatesní Marinované chobotničky či ojedinělý Cévice z tresky tmavé a krevet.

Za zmínku jistě stojí Pečený vepřový bok s tapenádou ze sušených rajčat a chilli. Teplé tapas hrdě zastupují špízky z grilovaných tygřích krevet na česnekovém másle, případně milovníci krevet mohou zvolit vyloupané tygří krevety s česnekem a chilli, společně zalité vroucím olivovým olejem. Očekávaným bestsellerem jsou grilované kalamáry s bylinkou a česnekem.

Nadšenci holdující masu ocení Hovězí líčka s nastavovanou kaší, a naopak vegetariány okouzlí Sýrové krokety s aioli a pikantní omáčkou.

Odpolední posezení na zahrádce s drinkem a tapas dostává úplně jiný rozměr. Večer v doprovodu živé latinské hudby s drinkem v ruce a lahodnými tapas nemá chybu. La Bodeguita del Medio gastronomicky postoupila opět o příčku výše. Tapasová smršť v Kaprově ulici započala.

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz