Sociální sítě
Nahoru

Menu v Benjaminovi končí medem

Fine dining restaurace Benjamin si na novou sezónu připravila menu plné chutí a emocí. Závěrečné sladké chody ovšem vyráží doslova dech.

Nové menu čítá 8 chodů a povznáší českou gastronomickou scénu opět o kousek výše. Řízená degustace startující v daný čas a u sdíleného stolu pro deset osob je unikátem, který nikdy neomrzí a současně u nás nemá obdoby.

Večer začíná s domácím kváskovým chlebem a našlehaným sádlem. Amuse bouche je překvapením jako vždy. Následující siven, který doplňují jahody, bazalka, podmáslí, oslní. Nemluvě o chřestu s kuřetem, žloutkem a dýňovým olejem. I další chody jsou velmi nápadité a delikátní. Jeseter proplouvá s raky, skvělým Antonius caviarem a pažitkou.

Za ním v závěsu úhoř s kachnou, které doplňuje hořčice, uhlí a libeček. Bez brzlíku s mandlemi, kopřivami a kačenkami by menu nebylo celistvé. Zlatým masovým hřebem večera je vepřová pluma s koji, svatojánskými ořechy a lilkem. Po prvním soustu každý pochopí, jak vypadá chuťové nebe. Poté následují hned dvě sladké tečky. Kdo by nemiloval pribináček s bobkovým listem, smrkem a borůvkami. Pohádka dětství v luxusním gastronomickém podání. Posledním sladkým chodem je medová pěna, včelí vosk, pyl a heřmánek. Dle složení dezertu je jasné, že se na talíři odehrává ryzí chuť přírody.

Toto menu je opět povznášející svým složením, prezentací, atmosférou, servisem a chutěmi. Během léta se v restauraci Benjamin navíc odehrají 3 speciální večery za osobní účasti vinařů, kteří k 8-mi chodovému menu připraví dokonalé vinné párování z vlasního portfolia vín a odhalí tajemství jednotlivých odrůd. 14.6. večerem provede vinař pan Georgios Ilias, z malebného Pavlova. 26.7. degustační večer navštíví someliérka vinařství Zbyněk Osička, paní Ivana Puchalová, jenž se rozprostírá ve Velkých Bílovicích. 23.8. dorazí oblíbený vinař Jan Stávek. Na všechny degustační večeře s vinařem je nutné koupit vstupenky předem díky velkému zájmu a omezenému počtu míst.

Více z rubriky Degustace

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Gastronomická show jara proběhne už 11. března

    V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...

    Jan Pešek6.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Gregův speciální večer v Pru58

    V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...

    Marek Zelený8.11.2023
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023
  • Štěpánova degustace

    Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...

    Jan Pešek30.10.2023
  • Speciality v restauraci Triton opět překračují hranice možného

    Nové podzimní menu zážitkové restaurace Triton, ukryté v kouzelné secesní jeskyni pod Václavským náměstím, opět překračuje hranice běžného a možného. Ambiciózní...

    Marek Zelený21.9.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.