Sociální sítě
Nahoru

Menu v Benjaminovi končí medem

Fine dining restaurace Benjamin si na novou sezónu připravila menu plné chutí a emocí. Závěrečné sladké chody ovšem vyráží doslova dech.

Nové menu čítá 8 chodů a povznáší českou gastronomickou scénu opět o kousek výše. Řízená degustace startující v daný čas a u sdíleného stolu pro deset osob je unikátem, který nikdy neomrzí a současně u nás nemá obdoby.

Večer začíná s domácím kváskovým chlebem a našlehaným sádlem. Amuse bouche je překvapením jako vždy. Následující siven, který doplňují jahody, bazalka, podmáslí, oslní. Nemluvě o chřestu s kuřetem, žloutkem a dýňovým olejem. I další chody jsou velmi nápadité a delikátní. Jeseter proplouvá s raky, skvělým Antonius caviarem a pažitkou.

Za ním v závěsu úhoř s kachnou, které doplňuje hořčice, uhlí a libeček. Bez brzlíku s mandlemi, kopřivami a kačenkami by menu nebylo celistvé. Zlatým masovým hřebem večera je vepřová pluma s koji, svatojánskými ořechy a lilkem. Po prvním soustu každý pochopí, jak vypadá chuťové nebe. Poté následují hned dvě sladké tečky. Kdo by nemiloval pribináček s bobkovým listem, smrkem a borůvkami. Pohádka dětství v luxusním gastronomickém podání. Posledním sladkým chodem je medová pěna, včelí vosk, pyl a heřmánek. Dle složení dezertu je jasné, že se na talíři odehrává ryzí chuť přírody.

Toto menu je opět povznášející svým složením, prezentací, atmosférou, servisem a chutěmi. Během léta se v restauraci Benjamin navíc odehrají 3 speciální večery za osobní účasti vinařů, kteří k 8-mi chodovému menu připraví dokonalé vinné párování z vlasního portfolia vín a odhalí tajemství jednotlivých odrůd. 14.6. večerem provede vinař pan Georgios Ilias, z malebného Pavlova. 26.7. degustační večer navštíví someliérka vinařství Zbyněk Osička, paní Ivana Puchalová, jenž se rozprostírá ve Velkých Bílovicích. 23.8. dorazí oblíbený vinař Jan Stávek. Na všechny degustační večeře s vinařem je nutné koupit vstupenky předem díky velkému zájmu a omezenému počtu míst.

Více z rubriky Degustace

  • Islandský rybí večer

    Večer ve znamení islandských chutí se uskuteční 31.1.2023 od 18:00 v restauraci PRU58. Hosté se mohou těšit na degustaci a informace...

    Marek Zelený19.1.2023
  • Nový přístup ke casual degustacím

    Restaurace J&J v Teplicích, patřící do ryze české sítě Lagarto, přinesla na sever svěží gastronomický vánek v podobě casual fine dining....

    Marek Zelený2.5.2022
  • Rybí hody v pražských restauracích PRU58 a La Bodeguita del Medio

    Pražské restaurace plánují na přelom dubna a května zajímavé akce pro milovníky rybích specialit. Hned na konci dubna, konkrétně 28. dubna...

    Marek Zelený19.4.2022
  • Degustace v PRU58

    Restaurace PRU58 v pražských Holešovicích je gastronomickým klenotem. Vzdušný prostor plný květin po příchodu vyvolává pocit, že člověk vstoupil do asijské...

    Marek Zelený21.3.2022
  • Španělské sýry jako gastronomický poklad

    Prosluněné a životem tepající Španělsko láká k návštěvě nejen pro své blahodárné klima a příjemnou atmosféru. Za ozkoušení stojí také místní...

    Karolína Steinbergerová18.2.2022
  • Gurmánské toulky Španělskem

    Španělsko patří mezi nejdostupnější a neoblíbenější evropské destinace. A není divu. Příjemné počasí a bohatá kultura v kombinaci se skvělým jídlem...

    Karolína Steinbergerová21.10.2021
  • Benjamin opět otevírá

    Fine dining restaurace Benjamin v posledních měsících šla cestou zážitku až domů, kdy šéfkuchaři Gavin Lewis a Jakub Červenka jezdili do...

    Marek Zelený12.10.2021
  • Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine na Malé straně

    Vraťte se do historie a ochutnejte tradiční pokrmy podle receptů z kuchařky z roku 1905. Budete mít příležitost ochutnat německá, rakouská...

    Jan Pešek11.10.2021
  • Kulinářský Trezor šéfkuchaře Marka Fichtnera otevřel své dveře hostům

    Minulý týden se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začalo podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek4.10.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.