Sociální sítě
Nahoru

Certina – z generaci na generaci

Nový chronograf od značky Certina je inspirován opravdu nevšedními hodinkami. Předchůdce chronografu DS-2 Automatic podal důkaz o svých skvělých kvalitách během velkolepé expedice na Mount Everest. Nový model přenáší tohoto ducha dobrodružství do 21. století díky sportovně-elegantnímu vintage designu a křemíkové technologii. Tradiční savoir-faire se tak stylově přenáší do další generace.

„Downhill z Everestu“: historický model

DS-2 Chronolympic byl ztělesněním robustní odolnosti a spolehlivé přesnosti. V roce 1970 způsobil pozoruhodnou senzaci: pět modelů doprovázelo japonskou expedici na nejvyšší vrchol světa. A to není všechno. Během sestupu měl hodinky na zápěstí Yuichiro Miura, když na lyžích sjížděl celých 2 000 metrů – rychlostí až 160 kilometrů za hodinu. Toto odvážné dobrodružství bylo zvěčněno v oscarovém dokumentu „The Man Who Skied Down Everest“.

Důstojné nástupce: nové DS-2 Chronograph Automatic

Nové Certina DS-2, které nabízí například hodinářský ateliér Chronoshop s cenovkou pod 60 000 Kč, se nemusí bát srovnání se svým slavným předchůdcem. Jejich pouzdro ve tvaru soudku z ušlechtilé oceli s povrchovou úpravou PVD v barvě žlutého zlata je přímo inspirováno modelem ze 70. let. Výrazné indexy a ručky ve zlaté barvě potažené vrstvou Super-LumiNova doplňují vysoce kontrastní retro design. Hodinky jsou v nabídce s hnědým řemínkem z hovězí kůže s krokodýlím vzorem. Další možností je model v barvě oceli, jehož tmavě modrý číselník s bílými, žlutými a červenými akcenty dodává vzhledu ještě více barev.

 

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.