Sociální sítě
Nahoru

Nejnovější studiové monitory Neumann lze nyní slyšet i v Praze

společnost Panter, výhradní distributor značek Sennheiser a Neumann pro Českou republiku a Slovensko, dnes informovala o otevření nové poslechové místnosti Neumann. Toto specializované studio nabízí jedinečnou možnost poslechu a porovnání různých studiových monitorů Neumann tak, aby si zákazníci mohli vybrat ten nejvhodnější pro své potřeby.

Neumann je světoznámá značka v oblasti studiového zvukového vybavení a její studiové monitory jsou považovány za referenční standard. Napříč nabídkou tak lze počítat s aktivní konstrukcí využívající oddělené koncové stupně zesilovače pro jednotlivá pásma. Vysoké nároky klade výrobce samozřejmě i na přesnost frekvenční charakteristiky. Tolerance je tak pro většinu portfolia pouhých +/- 2 dB. Za zmínku stojí i extrémně nízká hodnota šumu, který je i při maximálním zesílení prakticky neslyšitelný.

V rámci poslechové místnosti s reprosoustavami Neumann mají zákazníci možnost porovnat několik vybraných modelů, které najdou uplatnění nejen v nahrávacích studiích. Jejich přednosti ocení i hudebníci, kterým zprostředkují precizní prezentaci jejich nové tvorby a také audiofilové, kteří před opulentním designem reprosoustav dávají přednost dokonale věrné reprodukci.

Perfektně vyladěný poslech

Poslechovka Neumann, která se nachází v sídle společnosti Panter na adrese Bohuslava Martinů 944/7, Praha 4, je vybavena moderními zvukovými technologiemi a akustickými prvky, které zajišťují vynikající poslechové podmínky a přesnost reprodukce zvuku. Všechny reprosoustavy byly navíc seřízeny pomocí automatického kalibračního systému Neumann MA 1, který zajistí maximální kvalitu zvuku v jakýchkoli prostorách. Samozřejmě nechybí ani přístup k bohatému katalogu Hi-Res nahrávek ze služby Tidal. Oblíbené referenční skladby pro posouzení zvukového projevu tak snadno najde každý návštěvník.

Pro referenční přesnost poslechu jsou všechny aktivní monitory připojené k jedinému předzesilovači prostřednictvím přepínače signálu tak, aby bylo možné v průběhu poslechu bez výpadku přepínat mezi jednotlivými modely. Návštěvníci tak snadno posoudí jejich rozdíly.

Na jaké modely se lze těšit?

Neumann KH 80 DSP – Nejmenší z portfolia referenčních studiových monitorů Neumann, který se pyšní integrovaným DSP procesorem pro maximální věrnost v jakémkoli prostředí. Je ideální pro poslech v blízkém poli a navzdory kompaktním rozměrům dokáže s tolerancí +/- 2 dB reprodukovat cokoli od 59 Hz po 20 kHz.

Neumann KH 120 A – S větším z dvoupásmových modelů studiových monitorů se zákazníci mohou těšit na ještě hlubší basy při zachování extrémně přísné tolerance +/- 2 dB. Té napomáhá nejen větší středobasový měnič, ale také hliníková konstrukce. Jakékoli parazitní rezonance nemají šanci a zvukový mág i audiofil tak uslyší i ty nejjemnější detaily. Využití nalezne nejen při poslechu v blízkém poli, ale také jako špičkový efektový reproduktor ve velkých vícekanálových instalacích.

Neumann KH 310 – Třípásmový aktivní studiový monitor s úchvatně dynamickým projevem a širokým frekvenčním rozsahem, který je nositelem ocenění Resolution awards v kategorii Best of Show. Je určen pro větší poslechové prostory a nahrávací studia. S rozsahem 34 Hz – 21 kHz v toleranci +/- 3 dB snadno zaujme i skutečně náročné audiofily, kteří ocení nejen velkou porci energie v basových tónech, ale také úchvatnou přesnost vokálních frekvencí, detailní reprodukci vysokých tónů a skvělou prezentaci prostoru.

Neumann KH 420 – Nekompromisní studiový monitor, který si výkonem nezadá s kompaktními koncertními aparáty. KH 420 vykouzlí úsměv na rtech profesionálů i těch nejnáročnějších audiofilů. Výrobcem udávaný frekvenční rozsah 26 Hz – 22 kHz jen stěží vyjádří jak mohutné a realistické prezentace hudby i filmového zvuku je reprosoustava schopna.

Jak zamluvit poslechové sezení?

Pro rezervaci poslechového setkání je možné kontaktovat odborníky ze společnosti Panter skrze email panter@panter-praha.cz, nebo prostřednictvím telefonu na čísle +420 241 040 940.

Více z rubriky Hi-end audio

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.