Sociální sítě
Nahoru

Největší hvězdy festivalu Rock for People přijely ekologickými vozy Toyota

Už od 90. let se festival Rock for People snaží být maximálně ekologický. Znovu použitelnými kelímky a tříděním odpadu to jen začalo, letos se rozhodl využívat zelenou energii z vodíku a také jezdit bezemisními vozy od Toyoty, kterými přijely i ty největší hvězdy, jako jsou Muse, The 1975, Slipknot nebo Machine Gun Kelly.

Z měření uhlíkové stopy loňského ročníku festivalu Rock for People vyplynul nejvyšší podíl emisí právě v oblasti dopravy. Proto se organizátoři rozhodli nahradit spalovací motory v co největší míře alternativními pohony. A to rovněž s důrazem na vodík. Festival má cíl dosáhnout do roku 2030 uhlíkové neutrality, Toyota s tím letos zásadně pomohla.

Pro přípravy festivalu, ale i shuttle service účinkujících zapůjčila své ekologické vozy, jako je klasický elektromobil Toyota bZ4X, kterou na festivalu dobíjel vodíkový generátor, ale i vodíková Toyota Mirai. Těmito vozy proto na svá vystoupení do Parku 360 v Hradci Králové cestovali i hvězdné kapely jako Muse, The 1975, Slipknot nebo Machine Gun Kelly.

Toyota Mirai pak byla také hlavním lákadlem charging pointu Toyoty, kde si mohli zájemci nevšední vůz prohlédnout, dozvědět se, jak vodíková technologie vlastně funguje, ale také si tu dobít mobil nebo tablet. Samozřejmě opět z energie vyrobené z vodíku, tedy se zcela nulovými emisemi.

Hosty charging pointu byli i ambasadoři Toyoty, skateboardista Maxim Habanec nebo fotograf přírody a filmař Prokop Pithart, který měl v rámci Rock for People také přednášku.

Více z rubriky Hudba

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.