Sociální sítě
Nahoru

Značka Tiffany & Co. získala vzácný desetikarátový smaragd

Značka Tiffany & Co. oznámila, že získala mimořádný drahokam – smaragd o hmotnosti přes 10 karátů. Drahokam byl objeven přímo v kolumbijském dole Muzo Emerald, z něhož pocházejí ty nejkrásnější smaragdy na světě. Smaragd Tiffany Muzo tak byl pojmenován podle místa svého nálezu, slavné lokality nacházející se zhruba 100 km severovýchodně od města Bogota. Tento zelený kámen je symbolem neutuchající snahy značky Tiffany o získávání těch nejkrásnějších kamenů, které nám může příroda nabídnout.

„Jakožto přední světoví odborníci na vzácné kameny jsme skutečně nadšení, že můžeme představit náš nejnovější přírůstek Tiffany Muzo Emerald,“ uvedla Viktorie Wirth Reynolds, hlavní gemoložka společnosti Tiffany & Co. „Tento pozoruhodný kámen o hmotnosti přes 10 karátů navazuje na dlouhodobou tradici značky Tiffany v získávání těch nejžádanějších kamenů stvořených Matkou přírodou.“

Tento nejkvalitnější smaragd, který byl kdy v lokalitě Muzo v Kolumbii objeven, patří nyní značce Tiffany & Co. Tento smaragd obdélníkového tvaru vážící přes 10 karátů byl objeven v prosinci 2019 v historické šachtě Puerto Arturo. Jeho mimořádná čistota a průsvitnost, které podtrhují jeho výjimečnou barvu, jej činí mimořádným. Jedná se o drahokam v podstatě bez inkluzí, ve kterém je patrných pouze několik inkluzí objevených pod mikroskopem, které odpovídají charakteru nedokonalostí nacházených v kolumbijských smaragdech z lokality Muzo.

Tento jedinečný drahokam se navíc pyšní dokonalou sytě zelenou barvou, pro kterou jsou smaragdy Muzo tolik ceněny. Jedinečná kombinace velikosti, místa původu, barvy a mimořádné kvality krystalu z něj činí zázrak přírody, který si zaslouží své označení Tiffany Muzo Emerald.

Více z rubriky Drahé Kameny

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.