Sociální sítě
Nahoru

DS Automobiles a PENSKE AUTOSPORT končí 9. sezónu na 5. místě v klasifikaci týmů

Závěrečný podnik 9. sezóny mistrovství světa ABB FIA Formule E, který se konal v neděli v Londýně, poskytl Stoffelu Vandoornovi příležitost vykompenzovat si předchozí den. Na konci závodu, který se jel na částečně mokrém okruhu ExCel London, se jezdci týmu DS Automobiles podařilo umístit svůj vůz DS E-TENSE FE23 v TOP 5.

Po úspěšné kvalifikaci měl Stoffel díky startu z pátého místa na startovním roštu dobré šance. A belgický jezdec dokázal tuto příležitost maximálně využít! Ve velmi záludných podmínkách prokázal mistr světa z roku 2022 všechny své kvality i efektivitu elektrických monopostů DS Performance, když dojel na pěkném 5. místě. Díky tomu zakončil rok pozitivně, jak doufal.

Jean-Eric Vergne se však potýkal s nedostatečnou přilnavostí. Musel se vrátit do boxů kvůli výměně pneumatik a v neděli se musel spokojit s 22. místem. Šampion z let 2018 a 2019 se přesto mohl utěšit slušným 5. místem v klasifikaci jezdců. Francouzský jezdec si ze sezóny odnáší také vzpomínku na své skvělé vítězství v Indii!

Při svém prvním společném roce si DS Automobiles a jeho partner PENSKE AUTOSPORT mohou gratulovat k tomu, že se na konci letošní sezóny zařadili mezi nejlepší týmy šampionátu. DS PENSKE zakončil rok jako pátý nejúspěšnější tým. Po sezóně 2023 plné zvratů se nyní všechny oči upírají na rok 2024! První E-Prix 10. sezóny je naplánována na 13. ledna v Mexiku.

 

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.