Sociální sítě
Nahoru

Robbie Williams zahájí letošní zimní lyžařskou sezónu ve Schladmingu

Zahájení zimní lyžařské sezóny na stadionu Planai je nejočekávanější akcí tohoto roku v populární lyžařské oblasti Schladming-Dachstein. A to ne zcela bezdůvodně! Tento region totiž poctí svou návštěvou britská pěvecká hvězda Robbie Williams, který zde vystoupí ve dnech 7. a 8. prosince 2023. Připravte se na nezapomenutelný a vzrušující zážitek, který nemá ve světě obdoby. Prožijte na vlastní kůži tuto dechberoucí show a staňte se tak svědky dokonalého splynutí jedinečného talentu s okouzlující zimní krajinou. Poznejte krásy Dachsteinu a nenechte si tuto jedinečnou událost ujít.

Zahájení zimní lyžařské sezony na stadionu Planai je stálicí tohoto regionu. V minulosti již stadion hostil řadu známých interpretů, jako jsou Die Toten Hosen, Martin Garrix, Dimitri Vegas, Lost Frequencies či Timmy Trumpet. Ku příležitosti oficiálního představení akce veřejnosti navštívil zpěvák 23. července Reiteralm. Robbie Williams dorazil na akci společně se zemským hejtmanem Christopherem Drexlerem vrtulníkem. Na místě nechyběla ani řada významných osobností. Celou akcí nás provedl známý moderátor Bennyh Hörtnagl. Popového umělce přivítali organizátor akce Klaus Leutgeb, generální ředitel Schladming-Dachstein Mathias Schattleitner a zástupci čtyř horských lyžařských oblastí (Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen a Reiteralm), díky jejichž silné vzájemné spolupráci se mohl zrodit tento unikátní projekt. Na pódiu se k nim dále připojila i řada čestných hostů: Barbara Eibinger-Miedl, Michael Feiertag, Christian Purrer, Richard Rauch, Hermann Trinker, Stefan Knapp a Roland Raninger.

Tisková konference odhalila velkolepé plány pro nadcházející koncerty. Na otázku, co mohou fanoušci 7. a 6. 12. čekat, odpověděl zpěvák: „Mým hlavním úkolem je publikum pobavit – a právě o to se bud snažit i na koncertech ve Schladmingu. A pokud se mi to nepodaří, tak jsem svou práci neodvedl dobře.“ Robbie Williams kromě toho také prozradil, že má k Rakousku silný vztah a velice rád vzpomíná na svá zdejší vystoupení. Rakousko pro něj představuje skrytou perlu Evropy, která musí být představena světu.

A na co se v prosinci tedy mohou diváci těšit? Celá scéna bude obklopena nespočetným množstvím LED stěn, reflektorů a laserů, které společně s britským umělcem rozzáří hvězdné nebe nad Schladmingem. A to není ani zdaleka vše – pyrotechnická a laserová show dodá dechberoucí závěrečné efekty, které vás jistě ohromí.

Zemský hejtman Christopher Drexler nám sdělil, že: „Zahájení lyžařské sezony ve Schladmingu je významnou událostí, která je známá daleko za hranicemi našeho regionu. Letošní hvězdný host pozvedne tuto událost na zcela novou úroveň a vrhne tak jasnější světlo na region Schladming-Dachstein a naše milované Štýrsko, a to jak na tuzemské, tak i na mezinárodní scéně. Jsme hrdí na to, že můžeme tisícům hostů, kteří se akce zúčastní, představit to nejlepší ze „zeleného srdce“ Rakouska.“

Generální ředitel Turistické centrály Schladming Dachstein neskrýval svá nadšení a prozradil, že: „Náš region je špičkovou lyžařskou destinací v Alpách a nabízí tak jedinečné zážitky, které nemají obdoby. Tím, že budeme na letošním zahajování zimní sezony hostit světovou superstar jakou je Robbie Williams, upevníme ještě více naše postavení a společně s vlekaři působícími ve čtyř horské lyžařské oblasti vyšleme do světa jasný signál jménem celého našeho regionu. Zahájení lyžařské sezony po boku Robbieho Williamse pro nás znamená triumf, který nastartuje ekonomiku regionu – záběry z těchto koncertů obletí celý svět.“

„Jsme hrdí, že můžeme na zahajování zimní sezony 2023 ve Schladmingu představit jednoho z největších showmanů naší doby. Společně jako čtyřhorský lyžařský areál slibujeme grandiózní a nezapomenutelný koncertní zážitek,“ vyjádřil se Klaus Hofstätter, ředitel lyžařské oblasti Hauser Kaibling. Pro lyžařská střediska Planai & Hochwurzen také představuje tato událost také velikou poctu. „Jsme velice rádi, že můžeme hrdě pokračovat v naší tradici velkolepých lyžařských zahájení ve Schladmingu s další mezinárodní superstar. Můžete se spolehnout na dva nezapomenutelné koncertní dny na úpatí Planai.“

„Reiteralm je jedním z nejlepších středisek v regionu Schladming-Dachstein a my jsme právem pyšní na to, že se letos můžeme stát partnery při zahájení sezony 2023/24. Příjezd Robbieho Williamse je důkazem silné soudržnosti v regionu. Už se nemůžeme dočkat, až 7. a 8. prosince 2023 přivítáme naše návštěvníky, kteří si budou moci užít nejen naše sjezdovky a tradiční kuchyni, ale také i zažít tohoto světového baviče,“ zvolal nadšeně Daniel Berchthaller, ředitel střediska Reiteralm.

Ministryně pro cestovní ruch, Barbara Eibinger-Miedlová, poukázala na to, že: „Pro všechny zúčastněné je s nesmírnou radostí, že se letos zahájení zimní sezony po tříleté přestávce vrací do Schladmingu. Díky Robbiemu Williamsovi nás čeká velkolepý a dechberoucí koncert, který ještě více zviditelní Štýrsko. Navíc mě také velmi těší, že celý region táhne za jeden provaz a ve spolupráci se zábavní skupinou Leutgeb Entertainment Group připravuje tuto skvělou akci.“

Pro pořadatele akce Klause Leutgeba znamenají oba koncerty již třetí spolupráci s touto pěveckou hvězdou. Letošní koncert však bude výjimečným. „Když se hvězda světového formátu setká s takovým úchvatným prostředím, jaké máme tady ve Schladmingu, nežádá si to nic jiného než pořádnou show. A to je přesně to, co se letos chystáme splnit! Nezapomenutelný zážitek s bavičem, který roztančí celé údolí.“ Speciální vstupenky včetně ubytování v regionu naleznete v pobočce Turistické centrály.

Více z rubriky Hory

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.