Sociální sítě
Nahoru

Salón výjimečných hodinek SEW odhalil vystavující značky

Veletrh hodinek SEW se chystá na velkolepou událost na Žofíně, která přivítá nadšence do světa luxusních a precizně zpracovaných hodinek. Tato jedinečná akce, která se koná již podeváté, a z toho počtvrté v Praze, slibuje představit nejnovější trendy a inovace v oblasti hodinářství.

Veletrh SEW proslul jako nejvýznamnější setkání milovníků jemné mechaniky u nás. Tento ročník slibuje nabídnout širokou škálu exkluzivních značek a modelů, od tradičních výrobců až po nové značky snažící se prorazit moderním inovativním designem. Hostit bude celou řadu významných vystavovatelů z renomovaných hodinářských společností.

Chybět nebudou zástupci z České republiky, kterou zaštítí nezávislý hodinář Ondřej Berkus a ateliér Prokop & Brož, ale také značka Robot či v Čechách legendární Prim Manufacture 1949, respektive český výrobce hodinek Prim, Elton hodinářská., který vůbec poprvé na výstavě představí světu hlavní produkt sezóny. Půjde o model hodinek nesoucí symboliku obrovské komunity lidí napříč světadíly. Tyto výrobce doplní také značky ze Švýcarska, Francie, Německa, Velké Británie nebo třeba Japonska a exotické Kuby, k jejímž kořenům se hlásí ve Švýcarsku vyráběné hodinky Cuervo y Sobrinos.

Mezi hlavními body programu veletrhu bude prezentace nových kolekcí luxusních hodinářských značek světového renomé, jako jsou Accutron, Bell&Ross, Bulova, Fortis, Franck Muller, Maurice Lacroix či Zenith, ale také takových, jejichž reputace den za dnem mezi velikány roste, jako je německý Sinn, relativně mladá značka Czapek Genève či společnost Qlocktwo koncentrující se na nástěnné hodiny. Prostor ale dostanou u menší a méně známé značky, jako je Behrens, Fears či Vostok Europe.

Veletrh hodinek SEW na Žofíně je nejen ideálním místem pro nadšence do hodinářství, ale také pro sběratele, investory a networking. Každoroční událost tak vytváří jedinečnou platformu pro navázání nových obchodních kontaktů a rozšíření povědomí o výjimečných hodinkách. Proto nebudou chybět ani japonské ikony G-Shock, Citizen či Orient Star, které odhalí svůj nejnovější vývoj.

Tradiční pojetí řemesla pak budou prezentovat další, jako jsou legendární výrobce potápěčských hodinek Squale, ale také další známé brandy, mezi nimiž žádají o pozornost Milus, Edox, Epos a Davosa. Německou hodinařinu bude kromě zmiňované ikony Sinn z Frankfurtu nad Mohanem hrdě reprezentovat rodinná společnost Mühle Glashütte, ale také Alexander Shorokhoff, Schaumburg Watch, Sternglas či Lehmann.

V průběhu výstavy lze očekávat opět zajímavé přednášky, které zaštítí Igor Sirota. Bude možné také obdivovat ruční práci u hodinářského stolu, o kterou se postará nový tuzemský ateliér Tesař Tetur Watch – dvojice ambiciózních hodinářů představí nejenom své první hodinky, ale také seznámí návštěvníky krok za krokem s procesem skeletonizace můstků.

V průběhu prvního dne veletrhu, který se bude konat 20. a 21. října v prostorách Paláce Žofín, bude také představena nová série charitativních triček a mikin KlokArt s hodinářskými motivy, jejichž prodej přímo podpoří Fond ohrožených dětí.

Dvoudenní hodinářský svátek zaštítí CarTec Group, který na místě vystaví vozy BMW a Rolls-Royce, ale také UniCredit Bank a luxusní postele od Naturbeds. Mezi mediálními partnery nebude samozřejmě chybět magazín Top Class a portál iLuxus.cz

Pro více informací navštivte oficiální webové stránky veletrhu hodinek SEW.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.