Sociální sítě
Nahoru

Kolekce vysokého šperkařství Out of the Blue od Tiffany & Co.

Tiffany & Co. dnes oznamuje podzimní edici kolekce vysokého šperkařství Blue Book pro rok 2023: Out of the Blue. Pokračování první kolekce Blue Book pro Tiffany & Co. od Nathalie Verdeilleové, hlavní umělecké ředitelky společnosti pro luxusní šperky, je poctou mořem inspirovaným mistrovským dílům legendárního návrháře Jeana Schlumbergera, a odhaluje jeho fantastické vnímání moře.

Společnost Tiffany & Co. rozšiřuje pět stávajících témat kolekce — Mušle, Korál, Ryby, Ježovka a Hvězdice — a představí Schlumbergerovu vizi jako nové téma: Mořská sasanka. Každý mistrovský kousek díky geometrické a stylizované estetice zachovává a znovu objevuje Schlumbergerovy tajemné symboly moře.

Naše kolekce balancuje mezi napodobením a stylizací, znázorněním a obrazností, realismem a abstrakcí přírody,“ říká Nathalie Verdeilleová, hlavní umělecká ředitelka pro šperky a luxusní šperky společnosti Tiffany & Co. „Tato oceánem inspirovaná mistrovská díla opěvují široký tvůrčí repertoár Jeana Schlumbergera. Na základě jeho práce jsme vytvořili nový snový jazyk oživující jeho půl století staré geniální dílo.“

Téma Mořská sasanka, často nazývaná mořskou květinou, vyjadřuje neobvyklou krásu tohoto živočicha. Nové doplnění kolekce Modrá kniha pro rok 2023: Out of the Blue zahrnuje vysoce inovativní designové mechanismy, například náramek z diamantů, modrých turmalínů-elbaitů a tyrkysů, dodávající pocit mírného pohybu. Další šperky jsou navrženy s diamanty obráceně natočenými jejich kaletami směrem ven, což připomíná ostnatý povrch a zvýrazňuje téma Mořské sasanky.

Mezi další výjimečné skvosty představované na podzim patří: náhrdelník z tématu Mušle s diamanty a úchvatným modrým turmalínem-elbaitem větším než deset karátů; náhrdelník z tématu Ryby s oranžovým safírem větším než 23 karátů; náhrdelník z tématu Korál s fialovými safíry s celkovou hmotností přesahující 37 karátů a diamanty a přívěsek z tématu Hvězdice s diamanty a zeleným turmalínem-elbaitem těžším než 22 karátů.

Více z rubriky Drahé Kameny

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.