Sociální sítě
Nahoru

Novými hodinkami vzpomíná Certina na 70. léta

Švýcarská značka hodinek Certina svými nejnovějšími hodinkami potvrzuje svou neochvějnou vášeň pro hlubiny oceánů. Hodinky DS SUPER PH1000M se poprvé objevily v roce 1970 a způsobily senzaci jak nad vodou, tak pod ní. Dnes je tento původní model vystřídán ne jednou, ale hned dvěma variantami: limitovanou edicí 1000 kusů se zářivě oranžovým číselníkem a nelimitovanou verzí v černé barvě.

Nelze popřít jejich vintage kouzlo: Nový model DS SUPER PH1000M je inspirován modelem, který se poprvé objevil v 70. letech minulého století. Tehdy hodinky stanovily měřítko v oblasti voděodolných hodinek: Historický předchůdce originálu byl s velkým úspěchem použit v programu Tektite II, kdy pět akvanautů žilo a bádalo v potápěčské základně na mořském dně po dobu až čtyř týdnů.

Nové duo navazující na tento odkaz zachycuje nejen extrémní voděodolnost, ale také tehdejší design. Výrazná rýhovaná a jednosměrně otočná luneta s černým hliníkovým prstencem je dnes stejně poutavá jako tehdy.

DS SUPER PH1000M sebevědomě vyčnívá z davu. Pouzdro z nerezové oceli má jemně zakřivený soudkovitý tvar o rozměrech 43,5 mm x 42 mm. Na 9. hodině je umístěn ventil pro vypouštění helia pro použití při profesionálních ponorech. Rýhovaný, vyvýšený design otočné lunety nejen usnadňuje manipulaci, ale také dodává hodinkám vizuální hloubku. Široké indexy a ručky s povrchovou úpravou Super-LumiNova® zajišťují maximální čitelnost ve tmě. K dispozici jsou dvě verze: Verze s oranžovým číselníkem je omezena na 1000 kusů, zatímco černá verze s oranžovými akcenty je v kolekci k dispozici standardně. Hodinky mají na výběr černý gumový řemínek nebo textilní řemínek z materiálu #tide ocean®.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.