Sociální sítě
Nahoru

Chcete zažít nezapomenutelného Silvestra? Vydejte se oslavit příchod nového roku do Dubaje

Letos chcete konec roku oslavit nezapomenutelně? Rádi byste ho strávili na netradičním místě? Pak pro vás máme tip, který se vám vryje do paměti na hodně dlouho. Vydejte se na Silvestra do Dubaje. Nejenže si užijete krásného a teplého počasí, ale zároveň na vlastní oči uvidíte jeden z nejsledovanějších ohňostrojů na světě. 

Když se řekne Dubaj, mnohým se vybaví luxus a možnost koupání po celý rok. Zároveň emirát ale nabízí i bezkonkurenční nákupy, fascinující svět umělých ostrovů, úchvatnou architekturu a jedinečné silvestrovské oslavy.

Dubaj je hned po New Yorku nejlákavějším místem k oslavám příchodu nového roku. Není tak divu, že zájezdy do Dubaje nechybí v hojném počtu v nabídkách cestovních kanceláří ani na Silvestra. Pokud máte o tuto zemi zájem, rozhodně nebudete zklamáni a zaručeně budete mít z čeho vybírat.

Kde v Dubaji oslavit příchod nového roku?

Jeden z nejsledovanějších ohňostrojů na světě se každoročně pořádá v Dubaji, a to na nejvyšší budově světa Burj Khalifa. Mrakodrap se stal ikonu oslav nového roku. Nejvíce z něj ale těží okolní restaurace, které nabízí na Silvestra romantické večeře pro dva i velkolepé oslavy pro více lidí.

Silvestrovské menu je do detailu propracované a nechybí k němu ani přípitek, nemusíte se proto obávat, že byste se se starým rokem museli loučit bez alkoholu, když oslavujete v jedné z muslimských zemí. Přesto to ale není samozřejmostí a je dobré si zjistit, zda i vámi vybraná restaurace nabízí alkoholové nápoje.

Budete-li hledat, jakou restauraci navštívit, pak vám praktický průvodce jistě nabídne libanonskou restauraci Souk Al Bahar, restauraci u bazénu The Address, ze které uvidíte nejen na celý ohňostroj, ale také na známou tančící fontánu, nebo restauraci At.mosphere nacházející se přímo v budově Burj Khalifa.

Je přelom roku vhodným obdobím pro dovolenou v Dubaji?

Kromě nezapomenutelných oslav ale Spojené arabské emiráty na přelomu roku nabízí i dokonalou dovolenou. Teploty vzduchu se pohybují lehce pod 25 °C a výrazně se neliší od teploty moře, proto i v lednu si můžete užít pohodu na pláži.

Zároveň je ale počasí ideální pro poznávání, nemusíte tak trávit pouze čas v klimatizovaných obchodních centrech, jako je tomu v parném létě. Minout rozhodně nesmíte dominantu Dubaje, a tou je luxusní hotel Burdž al-Arab neboli Věž Arabů. Semihvězdičkovému hotelu se přezdívá plachetnice, protože svým vzhledem připomíná lodní plachtu. Pokud se vydáte na dovolenou do Dubaje, pak byste měli zavítat také do zátoky Dubai Creek, kde nakoupíte pod širým nebem na místních trzích téměř vše, zlato, látky, vodní dýmky, potraviny, koření, čaje i kabelky a oblečení. Velmi oblíbená je pak také čtvrť Al Bastakiya, což je nejstarší rezidenční oblast, kde nechybí tradiční malé obchůdky, galerie, muzea a kavárny.

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Travel

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.