Sociální sítě
Nahoru

Bottega Prosecco Bar&Caffé na pražském letišti

Na Terminálu 1 na pražském letišti se otevřel první Bottega Prosecco Bar&Caffé v České republice. Stylový interiér, vyvedený ve stylu klasických benátských osterií zvaných bacaro, láká k posezení nad lahodnou kávou, sklenkou prémiového prosecca, vína či aperitivu. Nechybí ani klasické předkrmy a tradiční italská kuchyně.

Lahůdkou pro milovníky dobrého jídla a pití je možnost párování ve stylu Perfect Match s víny předních italských vinařů. Nabídka byla vytvořena přímo na míru pražské pobočky. Za konceptem stojí italské rodinné vinařství Bottega SpA. Druhá pobočka, s názvem Bottega Prosecco Bar&Restaurant, se již brzy otevře na Terminálu 2.

Historie italské společnosti Bottega SpA sahá až do 17. století, kdy předkové rodiny začali pěstovat vinnou révu. Původně se firma soustředila především na výrobu a lokální obchodování se svými produkty. Po roce 1990 začala expandovat do prodejen na letištích po celém světě a později spolupracovat s mnoha předními leteckými společnostmi.

Koncept Prosecco Bar se datuje do roku 2014, kde Bottega otevřela svůj vůbec první vinný bar na skandinávském trajektu. Bottega SpA klade velký důraz na ekologii a udržitelný rozvoj. Využívá fotovoltaiku, geotermální energii a recykluje použitou vodu. Skutečnou perličkou je, že ve jménu biodiverzity zakoupila firma vlastní háj korkových dubů na Sardinii. Z jejich kůry vyrábí zátky ke svým lahvím.

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.