Sociální sítě
Nahoru

Od pracovních bot k pouličnímu stylu: Evoluce pánských bot Timberland

Jestliže hledáte kvalitní a zároveň trendy obuv, můžete vsadit na kousky od módní značky Timberland. Tento výrobce není na trhu žádným nováčkem a poskytne vám to nejlepší z nejlepšího. Na následujících řádcích vám prozradíme, jak se značka Timberland proměnila do dnešní podoby. Čtěte a inspirujte se s námi!

Jak to celé se značkou Timberland začalo?

Módní značka Timberland má za sebou bohatou historii. Timberland boty pánské i dámské si zamilovali muž a ženy po celém světě. Pro značku Timberland byl zásadní rok 1965. Tohoto roku totiž švec a zároveň podnikatel Nathan Swartz pomyslel na to, jaké by to bylo vytvořit kvalitní a nepromokavé boty do nepříznivého počasí. O 8 let později tuto myšlenku zrealizoval. V roce 1973 se na trhu objevily opravdu precizně ušité kožené boty Timberland. V roce 1980 se rozšířila výroba obuvi i do zahraničí. Nejen Amerika si tedy mohla užívat komfortu díky obuvi Timberland. V roce 1984 firma rozšířila výrobu a svůj závod přesunula do Melville v Tennessee. Postupem času převzala vedení firmy jeden ze synů zakladatele a značka Timberland přidala do své výroby i módní oblečení a batohy. V roce 2011 došlo k podepsání dohody o fúzi s VF Corporation. Dnes sídlí výrobce Timberland ve městě Stratham. U nás v České republice naleznete značkové obchody např. v Praze a v Brně. Výrovky Timberland však můžete nakupovat i pěkně z pohodlí vašeho domova.

Čím jsou výjimečné boty Timberland?

Pánské, dámské i dětské boty Timberland jsou vždy precizně zpracované do posledního malého detailu. Jsou vyráběny ručně a k jejich výrobě je použitá zejména přírodní kůže. U značky Timberland chybí švy v přední části obuvi. Obuv Timberland neobsahuje PVC a i přes to je velmi odolná. Pyšní se nejen voděodolnými vlastnostmi, ale také nadčasovým designem. Co se týče barev, výrobce dobře reaguje na aktuální trendy. Letos budou např. in přírodní odstíny barev. Hnědé, tmavě modré i zelené boty Timberland tak budou dobrou volbou. Vsadit však můžete i na černou nebo na bílou klasiku. To jsou barvy univerzální, které z módy nevychází. Boty Timberland pak mají tak skvěle odpruženou podrážku, která správně tlumí dopady chodidel při kontaktu se zemí. Díky tomu se vám nebudou po celém dni v obuvi Timberland potit chodidla. Boty Timberland lze nosit do nejrůznějších outfitů. O tom už si povíme více níže.

K čemu se hodí v letošní sezóně boty Timberland?

Boty Timberland mohou ženy a muži sladit do nejrůznějších trendy volnočasových i elegantních outfitů. Nejdříve byla odolnost obuvi využívána zejména při pracovních příležitostech. Těmto dnům už odzvonilo. Značka Timberland se od pracovního stylu dostala k tzv. streetwearovému čili pouličnímu. Kožené boty Timberland tak můžete sladit i s cargo kalhoty s praktickými kapsami nebo s módními džíny s vyšším pasem a s rozšířenou nohavicí. Tento trend se do módy opakovaně vrací a právě teď je čas na to ho oprášit. Koženou obuv Timberland mohou pánové a dámy nazouvat i do práce nebo na nejrůznější oslavy. Kožené boty z módy nikdy nevyjdou a věřte, že budou vždy dobrou volbou.

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Obuv

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.