Sociální sítě
Nahoru

Ve Falkensteineru vám ukáží cestu

Město v lese, les ve městě, klid v duši a blaho pro tělo – to jsou Mariánské Lázně. Ve Falkensteiner Spa Resortu nabízejí klientům i alternativní přístupy, které jim pomáhají poznat kde začíná hranice smysluplného odpočinku a odkud se lze cíleně vydat za svým zdravím.

Cesta za ním totiž není sprintem, ale během na dlouho trať, při kterém se lze dopustit mnoha zaškobrtnutí a pádů. Tedy pokud vás hned od počátku někdo správně nenasměruje vlídným podáním pomocné ruky i moudré rady. A vysvětlením toho, že na prevenci není nikdy pozdě. To zvlášť platí i na Světový den boji proti rakovině, který spadá na 4. února.

Nebojte se myslet na sebe

Každý třetí občan České republiky v průběhu života onemocnění některým typem nádorového onemocnění – ročně je u nás diagnostikováno na 60.000 zhoubných nádorů a zhruba 28.000 lidí rakovině podlehne. Naproti tomu více než 700.000 těch vyléčených dál žije. Výzkumy však potvrzují, že aktivní cvičení, udržování zdravé hmotnosti, správné stravovací návyky a absence tabákových produktů riziko vzniku rakoviny podstatně omezují. Dokáží prodloužit život jedince o více než 7 let. Přirozený proces stárnutí zastavit nelze, ale každý může stárnout zdravě a fit. Jen část očekávané délky života je ‚zapsána‘ v genech a definována předem, zbytek se dá ovlivnit, a to zůstává na vás.

Oprostit se od každodenního stresu a tlaku moderní společnosti lze v Mariánských Lázních též pomocí japonské techniky shinrin-yoku, známé jako Lesní koupel. V 5* Falkensteiner Spa Resortu ji zavedli mezi ozdravné kůry již před kovidem. Není to nic fyzicky náročného, jen musíte otevřít mysl novému poznání věcí, které si myslíte, že důvěrně znáte. Voda, země a vzduch jsou elementy, které si osaháte, zatímco budete vdechovat vůni pryskyřice, zkoumat vzory pavučin a listů, poslouchat šustění trávy a praskot větviček.

Plavky k této očistné lázni potřebovat nebudete… Klima Mariánek má totiž jedinečný potenciál daný různými nadmořskými výškami a topoklimatickými poměry. V noci přináší chladnější vzduch z lesů do údolí, kde se lázně nacházejí, terapeutický bioaerosol. Spolu s množstvím negativně nabitých iontů v ovzduší a relativně stabilní vlhkostí vzduchu to vytváří klima vhodné pro léčení imunodeficitních stavů.

Potvrzení bez razítka

Psychické a fyzické zlepšení lze na konci zdravotní kúry dokonce měřit, a to prostřednictvím analýzy variability srdeční frekvence. K tomuto slouží v 5* Falkesteiner Spa Resortu, umístěném v krásném secesním domě, moderní lékařské centrum. Mariánky se vždy, a to i během své dlouhé historie, dokázaly přizpůsobit aktuálním požadavkům. Nyní to je viditelnější než dříve. Léčivé přírodní zdroje bez vedlejších účinků v kombinaci s nedotčenou přírodou a krásou fin-de-siecle art deco architektury – to vše jsou prvky, které slibují a také plné nezapomenutelné zážitky.

Umocnit je lze i rašelinnými zábaly, masážemi celého těla, či minerální koupelí ve vodě přímo z pramenu Alexandra vyvěrajícím přímo v hotelu. Obsahuje cca 15 g solí na litr, a navíc je velice bohatý na železo a volný CO2. Díky tomu se krásně prokrvuje pokožka, snižuje krevní tlak a uvolňují svaly. Žádný div, že se mu pramenu přezdívá fontána mládí. Stejně magicky však na každého z hostů zapůsobí i hotelové spa Acquapura se čtyřmi vyhřívanými bazény doplněnými saunovým světem.

Status klimatických lázní

V rámci Česka mají Mariánské Lázně zcela unikátní pozici. Jsou jediným městem, které nabízí kompletní paletu přírodních léčivých zdrojů na jednom místě a také ji plnohodnotně využívá: minerální prameny doplňuje přírodní oxid uhličitý, peloidy (rašeliny, slatiny a bahna) zase klima. Ve Falkensteiner Spa Resortu jsou vždy o krok napřed a také jedinečnou terapii Lesní koupele zavedli dřív, než město oficiálně získalo status tzv. klimatických lázní.

Více z rubriky Hotely

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.