Sociální sítě
Nahoru

Veletrh Minerály a drahé kameny láká na vltavíny, ještěrku v jantaru i autorské šperky

Chcete výhodně nakoupit drahé kameny, minerály, šperky, fosilie nebo jen získat inspiraci pro vaše domácí tvoření? Navštivte prodejní veletrh Minerály a drahé kameny, který proběhne od 17. do 18. února v pražském hotelu Olympik.

Najdete na něm více než osmdesát prodejců a navíc si můžete nechat přímo na místě zdarma ocenit vlastní minerály a drahé kameny od soudního znalce.

Originální kolekci pyritových sluníček z lokality Sparta ve stát Illinois v USA představí na Minerálech a drahých kamenech Petr Sztacho. Sparta je jediná lokalita na světě, která produkuje tyto unikátní pyritové vzorky, jež se nachází v nadloží uhelných slojí karbonského stáří. Na některých vzorcích pyritu je vidět i „kříž“ a tyto vzorky velmi přitahují esoteriky, kteří je nazývají „Slunce Aztéků“.

Široký výběr kabošonů, ale také novou kolekci šperků s minerály i minerály samotné bude možné koupit u Natalie Škodové. Spolu s manželem dovážejí do České republiky vedle tradičních šperkových kamenů také minerály a fosilie, jako jsou amonity, amolity, simbircity, čaroity, chromdiopsidy, serpentiny a mnoho dalších.

Vystavovatel Petr Mošna zase přiveze na Minerály a drahé kameny kolekci španělských a peruánských pyritů, kolekci různobarevných fluoritů a nebudou chybět ani čiré brazilské křišťály.

To Jiří Buriánek bude mít na veletrhu v nabídce mimo jiné zajímavé druhy zeolitů z Indie, konkrétně krásně modrý cavansit, zelený apofylit, stilbit a další zajímavé vzorky s kombinací různých druhů zeolitů. U Přemysla Duška najdou už tradičně návštěvníci sbírkové a raritní vltavíny. Rád určí pravost, cenu a kvalitu vltavínů, které sami přinesou, a v případě, že vltavín bude pěkný, vystaví na něj hodnotící certifikát.

Nejkrásnější autorské šperky najdete na jednom místě jen na veletrhu

Šperky vytvořené za použití kamenů a věci pro vlastní tvoření jsou na akci každý rok zastoupeny ve velké míře. Například Ludmila Benešová vytváří měděné šperky s drahými kameny, polodrahokamy a přírodními materiály. Každý šperk je ve finální podobě potažen (galvanizován) jemnou vrstvou mědi. Šperky jsou vyráběny ručně, jsou unikátní a nelze vytvořit dva stejné.

V kreativní dílně Spolku českých dráteníků si pak mohou všichni bez rozdílu věku vyzkoušet krásnou techniku drátování. Tvořit se budou šperky, ale i drobné dekorace. A je možné si také odrátovat vlastní kámen zakoupený přímo na akci nebo donesený z domova! Celým procesem výroby provedou návštěvníky zkušené drátenice, které rovněž představí svou vlastní tvorbu.

Cesta do pravěku vede přes veletrh Minerály a drahé kameny

Zkameněliny všeho druhu z celého světa jsou populární nomenklaturou veletrhu a těší se velké pozornosti dětí i dospělých. Například vystavovatel Jaroslav Konůpek bude letos na veletrhu nabízet top kvalitní jantary do šperků i jantary investiční. Přímo na akci bude v mít v prodeji okolo tisíce zpracovaných kusů jantaru s inkluzemi hmyzu a rostlin.

Jedná se o jedinečné nálezy z Barmy, Pobaltí, Polska a Ukrajiny. V jantaru tam uvízly obrovské krásné rostliny, jedna z největších ještěrek, co se kdy našla i obří kusy hmyzu. U pobaltského jantaru z třetihor se odhaduje jeho stáří na 45 až 50 milionů, v případě druhohorního jantaru z Barmy pak na 99 až 100 milionů let.

Prohlédnout, důkladně prozkoumat, potěžkat… Takovou výhodu máte při nákupu minerálů jen na veletrhu. A stejně jako každý rok, i letos podporují organizátoři malé sběratele – děti a mládež do 18 let mají vstup na jarní veletrh Minerály a drahé kameny tradičně zdarma.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.