Sociální sítě
Nahoru

Legenda v novém kabátě: Prim Orlík 2024

Rok 2024 se ponese v duchu hodinářských legend. Po vyprodané exkluzivní zlaté edici SPARTAK RESPEKT LE, přichází novoměstský výrobce hodinek s další novinkou. Ikonický PRIM ORLÍK se každé dva roky představuje v nové podobě. Letošní speciální edice je však v mnoha směrech výjimečná. Překvapí především zcela novým pouzdrem a propracovaným designem.

Hodinky, které se v průběhu času staly legendou. Jsou předmětem obdivu i hrdosti, vzbuzují vášně. PRIM ORLÍK. Společnost ELTON hodinářská představuje novou edici pro rok 2024, ve které se historie prolíná s moderní technologií i materiály a nadčasový model tak získal další rozměr.

Ikonické pouzdro prošlo výraznou evolucí, práce na vytvoření nové podoby trvaly konstruktérům firmy téměř rok a půl. Díky kratším nožkám pouzdro ještě lépe sedí na zápěstí, pásek se přiblížil k tělu pouzdra, hodinky tak působí kompaktněji. Pouzdro poprvé v historii ozdobily fazetky, které mu dodávají na atraktivitě. Jejich precizní provedení je dalším důkazem mistrovské ruční práce zaměstnanců novoměstské manufaktury. Úpravou prošly také ručky, které vycházejí z původního tvaru, ale získaly modernější podobu s větší plochou pro luminiscenci.

Detaily edice, která bude v prodeji pouze do konce roku 2024, jsou tradičně inspirovány národní symbolikou. Temně modrý číselník oživuje výrazná modrá luminiscence na indexech a ručkách. V denním světle je barva indexů bílá. Číslo 24 na datumovém věnci odkazuje na rok vzniku edice a je zvýrazněno červenou barvou. Na číselníku se tak vzájemně propojují všechny naše národní barvy.

Plné víko, pod kterým se ukrývá manufakturní strojek PRIM s automatickým nátahem, je ozdobeno hloubkově laserovaným českým státním znakem. Na původ hodinek odkazuje piktogram novoměstských oblouků na korunce.

Díky nové konstrukci pouzdra bude jednodušší také výměna pásku. Ručně šitý řemen z šedé hovězí kůže s detaily v barvě trikolory si může majitel vyměnit za odolný kaučuk, který je součástí balení. Jednoduchou změnou se hodinky přizpůsobí více formálnějšímu nebo sportovnímu stylu.

Více z rubriky Pánské hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.