Sociální sítě
Nahoru

Gastronomická show jara proběhne už 11. března

V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to Štěpána Návrata z ikonického Café Buddha Delivery, Jakuba Červenku z fine dining restaurace Benjamin a Mr. G’s z asijského PRU58.

Collaboration menu se nese ve stylu cirkulární kuchyně, kterou přiblíží hesla jako zero waste, lokálnost, fermentace a udržitelnost. Tři kulinářští kluci, Kuba, Greg a Štěpán, si nachystali 9 osobitých chodů a tři menší k tomu. Štěpán je známý průserář, tak klukům zadal jednoduché zadání. Pokrmy musí být skromné, dostupné a ten poslední luxusní. Jak sám Štěpán říká, nejvíce stejně bude šokovat to nejstřídmější, protože vyžaduje nejvíce práce a péče.

V sekci skromné hosté ochutnají Štěpánovu ředkev s pivem, yuzu, pepřem, lichořeřišnicí a koriandrem. Kubův tajemný majstrštyk v podobě celeru, kuřete, miso, tymiánu, soli nemá prostě chybu. Gregova hadovka s řepou, avokádem, čili marmeládou, togarashi a šťovíkem nezůstane bez povšimnutí. Další dávku chutí zaštiťuje sekce dostupné. Zde Štěpán vytvořil variaci s mrkví a kuřetem.

Kuba se ubral cestou kachny z uhlí, kterou doprovází hořčice. Greg nezůstává v pozadí s přichází s epickou sépií, lepkavou rýží, citrónovou trávou, čili, koriandrem a rybí omáčkou. Poslední skupinu pokrmů zaujímají signature neboli naše. Každý si zvolil svoji srdcovku. Štěpán zvolil sivena s krabem, vejce, kari, kokosem a mořským chřestem. Kuba se si vybral candáta s koprem, houbami a bramborem. Greg pojal tento chod svébytně. Bůček, Gamberro Rosso, shiokoji, jablko, vanilka a zelený pepř řekne chuťově to své. Závěr patří třem sladkým tečkám. Bezchybná čokoládová pralinka od Štěpána, povznášející lékořicová pusinka od Kuby a intenzivní kandovaný pomeranč od Grega.

Celé menu, které vyjde na 1 999 Kč na osobu, je plné překvapení a chutí. Každý kulinářský mág má svůj pohled a nyní se setkají na jednom místě rovnou tři. Neuvěřitelná příležitost poznat během jednoho večera rovnou tři gastronomické vytříbené styly.

Více z rubriky Degustace

  • Překvapení v srdci Vinohrad: Apelace 21

    Zprvu by se mohlo zdát, že fine dining scéna a pražské Vinohrady nejdou dohromady. To by bylo ovšem chybně smýšlení. Všem...

    Jan Lidmaňský4.4.2024
  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Gregův speciální večer v Pru58

    V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...

    Marek Zelený8.11.2023
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023
  • Štěpánova degustace

    Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...

    Jan Pešek30.10.2023
  • Speciality v restauraci Triton opět překračují hranice možného

    Nové podzimní menu zážitkové restaurace Triton, ukryté v kouzelné secesní jeskyni pod Václavským náměstím, opět překračuje hranice běžného a možného. Ambiciózní...

    Marek Zelený21.9.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.