Sociální sítě
Nahoru

Světový den vody 2024

Světový den vody každoročně připadá na 22. března a tento rok je hlavním mottem “Voda pro mír”. Světový den vody se koná jako připomenutí si významu vody a potřeby udržitelného nakládání s vodními zdroji. Tato tradice byla zahájena v roce 1993 a vyhlásila ho Organizace spojených národů. Na svých stránkách věnovaných uvedenému výročí organizace OSN je uvedena myšlenka. „Voda může vytvořit mír nebo vyvolat konflikt. S rostoucími dopady změny klimatu a rostoucím počtem obyvatel existuje naléhavá potřeba v rámci zemí i mezi nimi sjednotit se na ochraně a zachování našeho nejcennějšího zdroje.”

Na počátku byla voda…

… také v historii společnosti Falkensteiner. Konkrétně malé jezero v Jižním Tyrolsku, kde byl před 66 lety otevřen první penzion rodinného podniku. Od té doby se téma vody táhne celou historií firmy a provází rakouskou hotelovou skupinu dodnes.

Téměř všechny hotely skupiny Falkensteiner se nacházejí buď přímo, nebo v těsné blízkosti vodních ploch – ať už se jedná o jezera, řeky nebo moře. Proto klade hotelová společnost zvláštní důraz na ochranu přírody a vody.

Díky přísnému monitorovacímu systému se v posledních letech daří neustále snižovat spotřebu vody. Skupina Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG) také nadále přijímá opatření v rámci své celokoncernové strategie ESG, aby se dále zlepšovala.

Chorvatský 5* Falkensteiner Resort Punta Skala má vlastní úpravnu pitné vody a čistírnu odpadních vod. Díky tomu se mořská voda čistí, používá a znovu čistí, než se vrátí zpět do moře.

Dešťová voda se shromažďuje na střeše hotelu Falkensteiner Balance Resort Stegersbach a používá se k zalévání vlastní permakulturní zahrady – mimochodem největší hotelové permakulturní zahrady v Rakousku.

Ve dvou rodinných hotelech skupiny Falkensteiner je tématem zábavy voda. V 5* rodinném hotelu Diadora v Chorvatsku se vše točí kolem mořské biologie. Děti se zde hravou formou učí o podmořském světě a o tom, proč je důležité udržovat oceány čisté. V 5* rodinném hotelu v Montafonu se ekologická zábava zaměřuje na vodní energii, která prochází celým hotelem od výstavby přes provoz až po edutainment koncept V jediném rodinném hotelu v Evropě, který je členem Leading Hotels of the World, se děti ve vlastních vědeckých laboratořích nebo na exkurzích do vodní elektrárny illwerke vkw a vodních nádrží učí, jak se z vody vyrábí elektřina a proč jsou neporušená příroda a čistá voda tak důležité.

Ve většině hotelových objektů skupiny byl již zakázán jednorázový plast. Zaměřují se na udržitelné a ekologické materiály, jako je sklo nebo vysoce kvalitní recyklovatelné plasty.

V 5* Spa Resortu Mariánské Lázně má společnost Falkensteiner vlastní pramen – Alexandru. Jeho léčivé účinky jsou hosty vysoce ceněny a jsou také začleněny do hotelového konceptu zdraví a terapie.

Falkensteiner Spa Resort Marienbad

Na vodu je zaměřen i lázeňský koncept Falkensteiner Acquapura, který je nabízen v každém hotelu skupiny. Lázeňští odborníci se při svých četných procedurách a masážích plně spoléhají na léčivou, energizující a uklidňující sílu tohoto všudypřítomného prostředku.

Falkensteiner Michaeler Tourism Group AG (FMTG) je jednou z předních soukromých společností v oblasti cestovního ruchu, působící v sedmi evropských zemích. Pod svou hlavičkou sdružuje divize Falkensteiner Hotels & Residences, která v současnosti disponuje 27 čtyřhvězdičkovými a pětihvězdičkovými hotely, 3 apartmánovými komplexy a prémiovým kempem, FMTG Development a poradenskou společnost v oblasti cestovního ruchu Michaeler & Partner.

Více z rubriky Hotely

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.