Sociální sítě
Nahoru

Project Supernova zaujme jachtou s kuřáckým salonkem i potápěčským centrem

Pro ty, kteří si myslí, že mít všechno znamená přestat snít, mohla by být jachta Projekt Supernova výzvou. Toto 60metrové plavidlo je určeno pro milovníky moří, kteří chtějí více než jen luxusní plavbu – chtějí průzkum neznámého.

Vytvořená na základě 54metrového modelu I Nova od společnosti Cosmo Explorer, Supernova překonává svého předchůdce nejen velikostí, ale i odvážným designem a inovacemi. Přidání dalších šesti metrů umožnilo návrhářům z nizozemského studia Vripack zařadit obří heliport s jeřábem na zadní palubě, dva masivní kontejnery pro všechny možné hračky od kol po auta a výklopné platformy, které z plážového klubu dělají skvělý startovací badenplato pro potápěče.

Ne však jen výbava činí Supernovu výjimečnou. Její majitel, zkušený pilot a námořník, vyžaduje, aby jeho jachta byla stejně dynamická jako on sám. „Je neustále na cestách a chce jachtu, která mu bude stačit,“ vysvětluje Marnix Hoekstra ze společnosti Vripack. Design interiéru bez dveří, s výsuvnými balkony a loftovým uspořádáním, je tak jasným odrazem jeho osobnosti – otevřené a bez hranic.

Elegantní vnitřní dekor kombinuje syntetické dřevo s bronzovými obklady, měkké kůže a texturované stěny s robustním dubovým nábytkem. Speciální doutníkový salonek místo tradiční kanceláře pak jasně ukazuje, že i v rekreaci může být majitelova jachta místem pro odvážné rozhodnutí.

Supernova nabízí šest hostinských kabin včetně luxusní VIP kabiny na hlavní palubě a impresivní majitelovu kabinu s privátním přístupem na přední i zadní paluby, kde se nachází lehátka a ohniště pro klidné večery pod hvězdami.

Se zásobníkem paliva 128 000 litrů a dojezdem 5 500 námořních mil při rychlosti 15 uzlů je Supernova připravena na dlouhé expedice do nejodlehlejších koutů světa. Ať už jde o studené arktické vody nebo teplé tropické laguny, pro majitele Supernovy a jeho hosty nejsou hranice ani oceány překážkou.

Více z rubriky Jachty

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.